DESCHIDE-MI OCHII

Recenzie de Carte – de George Danciu

REVISTA ARMONIA -Saltmin Media – USA 

Motto: „Deschide-mi ochii ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale” – Psalmul 119.18

Deschide-mi ochii!. Autor: Ana Tatar Andras. Editura „RISOPRINT”, Cluj Napoca, 2011, 371 pagini.

Ana Tatar Andras este originara din zona Clujului, însa acum locuieste în North Carolina, USA. Cei care o cunosc constata ca Ana este o fire deschisa, mereu zâmbitoare, atenta, gata sa vina in intâmpinarea nevoilor celorlalti, cu o vorba buna, de încurajare, sau cu o fapta care sa împlineasca o trebuinta.

Cele peste 360 de meditatii, câte una pentru fiecare zi a anului, nu dezmint cele afirmate, dimpotriva, contureaza si mai bine, si implicit ne vorbesc, despre caracterul si înclinatiile sale crestine,în pagini strânse cu pricepere în cartea de „Meditatii zilnice bazate pe Evanghelia dupa Ioan”, Deschide-mi ochii!, publicata la Editura RISOPRINT Cluj Napoca.

Pastorul Livius T. Percy descrie in doar câteva cuvinte care e scopul acestor meditatii pentru cititor:

„ Cu sensibilitate si dragoste, Ana Andras ne invita sa ne delectam in Cuvânt, in rugaciune si in meditatie la frumusetea Domnului, descoperita in Scriptura. Ne invita sa privim apoi viata si problemele cotidiene prin prisma Cuvântului, sub calauzirea Duhului Sfant, asa incât Cuvântul sa devina viu si lucrator in noi.”

Din primele cuvinte scrise, Ana Tatar marturiseste:

Nu este un lucru usor sa fii o femeie credincioasa in zilele noastre. Viata nu a fost niciodata o provocare atât de mare. … Dumnezeu sta gata sa ajute, ori de câte ori Ii cerem. … Pânza vietii se tese cu multe obiceiuri, dar nici un obicei nu este mai important decât rugaciunea si citirea Cuvântului.

Cu alte cuvinte, esti ceea ce citesti si ceea ce faci. Ana Tatar citeste Cuvântul, mereu insetata si plina de iubire, mediteaza la El si inalta zilnic rugaciuni catre Dumnezeu. Vedem ca ea si-a adaptat viata cotidiana dupa aceste principii benefice, traind ghidata de aceste practici spirituale sanatoase.

Citind Cartea cu meditatiile Anei, poti fi sigur de câteva lucruri. Vei invata cât de curând sa pui intrebari. Sa-i pui intrebari lui Dumnezeu si tie insuti. Dar vei invata si sa raspunzi unor intrebari, dar si sa astepti un raspuns personal, pentru tine, de la Dumnezeu.

Chiar daca nu ne spune in mod explicit care i-a fost modelul pentru viata sa spirituala, Ana vorbeste despre bunica ei si despre matusa Florica, care au incurajat-o sa invete, sa citeasca, sa cânte si sa se roage; vorbeste despre exemplul bun al parintilor; vorbeste despre Biserica din Panticeu si despre Biserica Baptista Iris din Cluj, unde l-a avut prieten si pastor pe Beni FARAGAU, foarte cunoscut in lumea evanghelica din România si de afara.

Insa, fara nici o indoiala, modelul ei este Isus Cristos, pe care il adora si despre care marturisesc, in mod constant, meditatiile sale.

Sa retinem acest nume, ANA TATAR ANDRAS – nume intregit prin casatoria cu John ANDRAS, un român stabilit in America -, aceasta si pentru simplul fapt ca ne propunem, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa publicam periodic din interesantele sale meditatii bibilce pentru o viata spirituala sanatoasa.

4 thoughts on “DESCHIDE-MI OCHII

  1. Nespus de mult multumesc D-LUI pentru ca inca mai foloseste suflete dedicate si insufletite,inspirate din cuvint ca sa se zideasca sufleteste si de asemenea si pe altii.Asa e si inima Anei Tatar care si-a pus-o cu credinciosie mare in slujba asta de a scrie aceasta minunata carte de meditatii zilnice “Deschidem Ochii” si care este o comoara pt.inimile insetate in a umbla cu D-zeu.Mie imi este de mare folos si doresc ca tot mai multi sa caute aceasta comoara.D-l sa te binecuvinteze Ana si sa te intareasca tot mai mult in slujba asta s-o continui necontenit.

  2. Pingback: “Deschide-mi ochii!”, carte de meditatii zilnice semnata Ana Tatar Andras! « Daniela Delibas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s