18 Ianuarie

18 Ianuarie

Geneza 1:26-2:25

Geneza 1:27: ,,Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.”

Cum i-a creat Dumnezeu pe bărbat şi pe femeie? După chipul şi asemănarea Lui. Cât de mult reprezinţi tu imaginea lui Dumnezeu în lumea ta? Cât de bine Îl cunoşti? Ce anume înseamnă că purtarea mea trebuie să fie diferită de cea a unui animal? Cum ar trebui să fie purtarea mea faţă de cineva de sex opus mie? Cum îţi arăţi recunoştinţa faţă de Dumnezeu pentru că te-a creat femeie?

Care a fost poziţia lui Adam pe pământ? Are bărbatul aceeaşi poziţie astăzi? Ai un suport biblic în susţinerea părerii tale? Dumnezeu a creat omul cu o responsabilitate. Ce făcea Adam în grădina Eden? Dumnezeu l-a spus să lucreze grădina şi să o păzească. Care este lucrarea pe care Dumnezeu ţi-a dat-o în casa ta, în familia ta, în biserica ta, în comunitatea ta, în lumea ta? Nici o altă făptură de pe pământ nu este capabilă să aibă grijă de creaţia lui Dumnezeu. Cum ai grijă de creaţia lui Dumnezeu şi cum protejezi ceea ce a creat El?

Ştii cum se numeşte astăzi regiunea dintre cele două râuri din Eden? Între Tigru şi Eufrat era Mesopotamia, regiune ocupată astăzi de Irak, Iran, Siria şi Turcia. Ştii cum arăta această regiune? Acolo, vremea era minunată, mâncarea şi apa erau din belşug, nu exista noţiunea de duşman, iar relieful era deosebit de frumos. Nu exista răul. Erau Adam şi Eva fericiţi în Eden? De ce le-a dat Dumnezeu restricţii? De ce crezi că părinţii buni nu-i lasă pe copiii lor să facă tot ce vor ei?

Care sunt cei doi pomi din grădină? Crezi că au o însemnătate  simbolică? Le-a interzis Dumnezeu să mănânce din amândoi?

Dumnezeu vrea să aibă o relaţie specială cu fiecare om. Dumnezeu are grijă de orice om. Cum crezi că S-a îngrijit Dumnezeu de Adam? Cum Se îngrijeşte El de tine?

Dumnezeu are grijă de tine!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s