25 Ianuarie

25 Ianuarie

Geneza 2:1-3: ,,Astfel au fost sfârşite cerurile şi pământul şi toată oştirea lor. În ziua a şaptea, Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse. Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise şi o făcuse.”

Dumnezeu a stabilit un tipar pentru noi, a ales o zi din şapte ca să fie specială pentru toţi cei ce vor să petreacă timp cu El. Lumea ne spune alte lucruri. Pentru lume, afacerile sunt mai importante decât Ziua Domnului, căci oamenii nu dau atenţie Domnului, nu apreciază Ziua Domnului şi nu vor ca activitatea lor să înceteze de dragul lui Dumnezeu.

Poporul Israel şi cei credincioşi din vremea Domnului Isus au sărbătorit ziua a şaptea (Sabatul). Biserica a început să sărbătorească prima zi din săptămână ca să onoreze învierea Domnului Isus. Ziua întâi a săptămânii a devenit Ziua de odihnă şi închinare pentru cei mai mulţi credincioşi. Totuşi, este bine să nu fim legalişti şi să nu intrăm în dispute cu cei ce cred diferit. Să ne amintim că Evanghelia este Evanghelia păcii!

Cât de importantă este Ziua de odihnă în casa ta? Care activităţi au cea mai mare prioritate în casa ta? Rugăciunea? Citirea Cuvântului? Închinarea? Odihna? Continui în această zi specială lucrurile neterminate în timpul săptămânii? Te duci la cumpărături? Te preocupă jocurile sportive? La care activităţi trebuie să renunţi ca să preţuieşti mai mult relaţia ta cu Domnul?

Dumnezeu a făcut ziua de odihnă ca noi să sărbătorim lucrarea Lui! Cum te pregăteşti pentru ziua Domnului? Ce activităţi ai putea să mai faci în această zi, pentru ca alţii să fie încurajaţi şi să fie recunoscători Domnului pentru lucrarea Lui? Cine are nevoie de ospitalitatea ta? Care frate bătrân s-ar bucura să te vadă şi să te audă cântând o cântare? În ce lucrări ale bisericii este nevoie de tine?

Dumnezeu nu a avut nevoie de odihnă. El S-a oprit şi a binecuvântat ziua de odihnă. Cât de des te opreşti din lucrul zilei ca să-L binecuvântezi pe Dumnezeu care îţi dă fiecare zi? Suntem prea ocupaţi? Ne lăsăm duşi de val? Omul începe să ÎL cunoască mai mult pe Dumnezeu atunci când încetează să fie prea ocupat cu lucrurile vieţii şi îşi fixează atenţia la Dumnezeu. Pentru lumea în care noi trăim, munca peste programul normal are o mare valoare. Unii oameni cred că trebuie să lucreze tot timpul. Cine nu se poate opri din lucru, nu-L înţelege pe Dumnezeu. Lumea nu vede o valoare în timpul petrecut cu Dumnezeu în închinare, în rugăciune şi în cercetarea Cuvântului. Ai timp să te gândeşti la Dumnezeu? Care sunt lucrurile care îţi umplu ziua Domnului? În funcţie de ce lucruri îţi programezi ziua Domnului? Cât de regulat petreci timp cu Domnul în meditaţie şi rugăciune? La care activităţi vei renunţa ca să petreci mai mult timp cu Creatorul tău? Vei învăţa să petreci timp cu El? Vei învăţa să-L păstrezi în atenţia ta? Nu-L pierde pe Isus din privirea ta!

Opreşte orice activitate

şi petrece timp cu Domnul în ziua de odihnă!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s