20 Martie

20 Martie

Geneza 9:18-29

Geneza 9:26 : ,,El (Noe) a mai zis: „Binecuvântat să fie Domnul, Dumnezeul lui Sem şi Canaan să fie robul lui!”

Ce urăşte Dumnezeu? Purtarea rea faţă de cei care au căzut. Ţi se întâmplă să râzi de alţii? Cum ai putea să arăţi dragostea lui Hristos chiar şi celor care nu o merită?

Dumnezeu judecă răul, dar îl salvează pe cel credincios. Te porţi ca şi Ham? Te porţi ca şi fraţii lui?  Îţi place să-i vezi pe alţii căzând? Iubeşti glumele pe seama altora? Bârfeşti? Unde ai nevoie de un nou început? În relaţia ta cu Domnul? În relaţia ta cu alţii? Domnul ştie tot. Ziua de azi poate fi un nou început. Ziua de azi nu este un accident. Crezi că e timpul pentru un nou început? Te bucuri de oferta Domnului care îţi dă oportunitatea de a începe o viaţă nouă? Vrei un nou început? Dumnezeu le dă un nou început celor care se încred în El.

Ce ai învăţat despre Dumnezeu, despre închinare şi despre onoarea pe care poţi să o dai altora? Ce vrei să începi să faci pentru a ajunge să te închini Domnului cu bucurie şi într-un fel care Îl onorează?

Acest pasaj din Geneza conţine una dintre cele mai remarcabile profeţii din Biblie. Profeţia lui Noe sumarizează istoria morală şi spirituală a naţiunilor descrise în capitolul 10. Din cauza beţiei lui Noe vedem realitatea despre fiii lui, caracterul descendenţilor lui şi viitorul rasei umane.

Domnul Isus este Jertfa plătită pentru păcatul omului. Ce anume din ce ai făcut săptămâna aceasta ar putea să ajute pe cineva să-L cunoască pe Dumnezeu şi pe Domnul Isus,  Jertfa pentru păcat?

Doamne, Te rog să mă ierţi pentru glumele mele cu privire la purtarea altora şi pentru bârfa care, de multe ori, a fost în gura mea. Vreau un nou început: să iubesc şi să acopăr greşelile oamenilor care au căzut, să mă rog pentru ei şi să ajut la restaurarea lor. Vreau să îi respect pe toţi cei din jurul meu şi să fac binele.

Doamne, Te rog, ajută-mă să mă întorc spre Tine după ajutor, să mă încred în Cuvântul Tău, să caut voia Ta şi să las pacea Ta să stăpânească în inima mea. Ajută-mă să fac alegeri bune în viaţa mea şi dă-mi putere pentru a-mi dezvolta caracterul în conformitate cu modelul oferit de Isus.

Ajută-i pe cei căzuţi, căci, prin purtarea ta bună, poţi să-i ridici!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s