16 Aprilie

16 Aprilie

Geneza 12:4: ,,Avram a plecat, cum îi spusese Domnul.”

Ce legătură există între binecuvântările lui Dumnezeu şi ascultarea noastră?

Te-a fascinat vreodată o imagine care prezintă oameni adunaţi să se închine la nişte moaşte (oasele unor morţi)? Ai văzut vreodată mulţimi greu de numărat (aşteptând sau călătorind ore şi zile, indiferent de vreme sau condiţii), care vor cu disperare să sărute o icoană sau un mort dintr-un sicriu? Te înspăimântă religia unor oameni care nu cunosc adevărul Scripturilor? Ce pot face oasele unor morţi? Simţi uşurare în inima ta pentru că ai înţeles salvarea prin credinţa în ceea ce a făcut Domnul Isus Hristos? Câtă durere şi tristeţe simţi faţă de cei dragi ai tăi care nu merg pe calea mântuirii?

Creştinii nu trebuie să călătorească spre anumite locuri, ci să trăiască în fiecare zi credinţa cea adevărată. Viaţa noastră este o călătorie. Să călătorim alături de Dumnezeu în fiecare zi. Cerul este destinaţia finală şi cerul este casa veşnică spre care se îndreaptă cei credincioşi.   Călătoria credinţei este închinare, încredere şi ascultare!

Scopul principal al lui Dumnezeu este ca să ne facă mai sfinţi, nu să ne ajute să fim mai fericiţi, mai înţelepţi, mai bogaţi şi mai sănătoşi. Ce cauţi mai mult: fericire, înţelepciune, bogăţie, sănătate sau sfinţenie? Dumnezeu ne dă înţelepciunea de sus, ne dă adevărata bucurie şi tot ce primim de la El este mai important decât bunurile şi bogăţiile lumeşti. Ce lucruri lumeşti, ce bogăţii pământeşti te ţin pe loc în aşa fel încât nu înaintezi pe calea credinţei? Uneori, Dumnezeu ne cere să ne separăm de unii oameni dragi, ca să nu ne îndepărtăm de El. Uneori, viaţa de credinţă nu este foarte confortabilă. Noi nu putem trăi în păcat, căci pierdem binecuvântarea Domnului. Binecuvântarea primită în prezenţa Domnului este mai importantă decât orice alt lucru sau persoană. Cum te bucuri de binecuvântările Domnului? I-ai mulţumit săptămâna aceasta  pentru prezenţa Lui în viaţa ta?

Dumnezeu i-a promis lui Avraam că îl va face faimos. Ce îi înveţi pe copiii tăi despre ceea ce înseamnă să ai un nume mare? Îi înveţi să intre în competiţii cu alţii? Îi înveţi să aştepte ca Domnul să le facă un nume? Ce vei face săptămâna aceasta ca să-i înveţi pe copiii tăi că Domnul ne ajută să avem un nume bun şi mare dacă Îl credem şi Îl ascultăm?

Doamne, vreau să călătoresc alături de Tine în fiecare zi!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s