2 Mai

2 Mai

Geneza 13:5-13

Geneza 13:8: ,,Avram i-a zis lui Lot: „Te rog, să nu fie ceartă între mine şi tine şi între păzitorii mei şi păzitorii tăi, căci suntem fraţi.”

Bucuria înţelegerii unei provocări sau răspunsul faţă de o nouă chemare, costă. Continuarea studiilor sau înaintarea într-o carieră înseamnă investiţie, timp şi efort mare. A deveni părinte este o plăcere care cere mereu renunţare de sine. Citind cartea Geneza, ne gândim la ceea ce înseamnă să-L urmăm pe Dumnezeu bazându-ne pe Cuvântul Lui, pe promisiunile Lui şi trăind pentru scopul Lui. Nimic nu este mai bun. Totuşi, viaţa adevărată, trăită cu Dumnezeu, implică alegeri zilnice ca să rămânem în voia Lui. Aceasta înseamnă să punem deoparte alte căutări, alte tipare de gândire, care nu sunt plăcute Domnului sau care ne despart de El. Acest lucru nu este uşor. Trebuie să ne supunem Tatălui, să ne bazăm pe promisiunile Lui, să recunoaştem planurile Lui, să căutăm dragostea şi harul Lui. Aceasta a fost experienţa lui Avraam când s-a despărţit de Lot. Ce a vrut să obţină Lot? Tot ceea ce-i mai bun de la Dumnezeu şi tot ceea ce-i mai bun de la oameni?

Îţi doreşti şi oferta lumii? Crezi că poţi avea şi oferta Domnului şi oferta lumii? În Luca 16:13, citim: ,,Nici o slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt sau va ţine numai la unul şi va nesocoti pe celălalt. Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.”

A avut Lot credinţă? A ales să fie devotat Domnului? A lăsat el ca bogăţiile să-l înşele? A fost viaţa lui productivă pentru Împărăţia lui Dumnezeu (Matei 13:21-22)?

Avraam L-a pus pe Dumnezeu pe primul loc în viaţa lui. Pare că el este cel care pierde aici, dar credincioşii nu pierd atunci când aleg să-L urmeze pe Domnul plătind  orice preţ.

Ce mare contrast între Avraam şi Lot! Lot trăieşte prin vedere, iar Avraam trăieşte prin credinţă. Lot alege să se mute aproape de un oraş renumit pentru răutatea şi stricăciunea din el. Nu se gândeşte la efectul pe care stricăciunea îl va avea asupra familiei lui, asupra copiilor lui.

Dacă trebuie să te muţi, cum alegi o nouă locuinţă pentru tine? Care sunt valorile în funcţie de care alegi? Ai mintea fixată pe anumite valori sau te laşi călăuzită de Domnul? Cât de mult te gândeşti la ceea ce vrea Domnul să faci şi cât de repede faci ceea ce vrei tu?

Doamne, ajută-mă să fac voia Ta cu orice preţ!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s