7 Mai

7 Mai

Geneza 13:14-18

Geneza 13:14: „Domnul i-a zis lui Avram, după ce s-a despărţit Lot de el: „Ridică-ţi ochii”!”

Ce trebuie să piardă o persoană ca să-L urmeze cu adevărat pe Domnul Isus Hristos? Ce câştigă o persoană dacă Îl urmează pe Domnul Isus Hristos  (Matei 6:19-21)? Ce ţi-a dat ţie Hristos şi la ce ţi-a cerut să renunţi?

Dumnezeu îi binecuvântează pe cei care-L ascultă. Cum îi binecuvântează Dumnezeu pe cei care iau decizii în ascultare faţă de El? Cum te-a binecuvântat Domnul pentru că ai ales să-L urmezi făcând anumite sacrificii? Cum Îi mulţumeşti Domnului pentru că te-a ajutat să iei decizii bune în viaţa ta?

După ce devenim creştini, alegerile noastre sunt foarte importante. Trebuie să alegem să ne purtăm cu înţelepciune faţă de fraţii noştri de credinţă.

În Romani 14:10-12, suntem avertizaţi: ,,Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău? Sau pentru ce dispreţuieşti tu pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos.  Fiindcă este scris: „Pe viaţa Mea Mă jur, zice Domnul, că orice genunchi se va pleca înaintea Mea şi orice limbă va da slavă lui Dumnezeu.” Aşa că fiecare din noi va da socoteală despre sine însuşi lui Dumnezeu.”

În 2 Corinteni 5:9-10, suntem sfătuiţi,,De aceea, ne şi silim să-I fim plăcuţi, fie că rămânem acasă, fie că suntem departe de casă. Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul, pe care-l va fi făcut când trăia în trup.”

În 1 Ioan 2:28 suntem învăţaţi: ,,Şi acum, copilaşilor, rămâneţi în El, pentru ca atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală, şi, la venirea Lui, să nu rămânem de ruşine şi depărtaţi de El.”

Atenţia noastră trebuie să fie la rezolvarea păcatelor noastre, nu la păcatele altora. Noi vom da socoteală pentru faptele noastre, nu pentru faptele altora.

Doamne, ajută-mă să trăiesc prin credinţă, nu prin vedere; căci doresc să trăiesc după cum vorbesc, vreau să rămân în adevăr, să păşesc în necunoscut cu încredere în Tine, ştiind că Tu îmi porţi de grijă. Ajută-mă să-i protejez pe cei din jurul meu şi pe credincioşii din biserica mea prin decizii bune şi înţelepte, căci doresc să fiu o binecuvântare pentru familia mea şi pentru fraţii mei de credinţă. Îți mulţumesc pentru că mă ajuţi să mă feresc de judecăţi, de prejudecăţi, de dispreţ, lăcomie şi mândrie.

Doamne, Te rog, ajută-mă să aleg să mă port cu înţelepciune!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s