12 Mai

12 Mai

Geneza 14:1-16

Geneza 14:16 : ,,Avram a adus înapoi toate bogăţiile; a luat înapoi şi pe fratele său Lot, cu averile lui, precum şi pe femei şi norodul.”

Dumnezeu este Cel care poartă de grijă tuturor nevoilor noastre. Dumnezeu i-a purtat de grijă lui Avraam: din punct de vedere fizic, material şi spiritual. Avraam este un exemplu de om credincios, care a trăit o viaţă victorioasă, pentru că Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, l-a ajutat.  Dumnezeu poartă de grijă tuturor nevoilor noastre, pentru ca noi să trăim o viaţă de victorie.

Am  văzut în  capitolul 13 că a avut loc o dispută din  cauza  proprietăţilor. S-au luat decizii şi Avraam s-a despărţit de Lot. Lot a avut onoarea să aleagă primul şi a ales ceea ce a văzut că era mai bun, a făcut o alegere bazată pe ceea ce se vede, nu pe credinţă.

În capitolul 14, vedem izbucnirea războiului din Nordul ţării: patru împăraţi se luptă cu cinci împăraţi şi biruie cei patru. Lot a fost luat prizonier şi Avraam află acest lucru. Avraam a fost pregătit să-l salveze pe Lot şi pe toţi prizonierii. Cât de pregătită eşti tu ca să-i ajuţi pe cei din jurul tău? Cât de pregătită eşti tu, ca să salvezi pe cineva care nu merită ajutorul tău?

Avraam a fost gata să-l salveze pe Lot; el nu s-a gândit că acesta l-a nedreptăţit. Cât de repede alergi tu să salvezi pe cineva care te-a nedreptăţit? Cât de repede alergi tu în ajutorul celui care te-a rănit?

Lot l-a rănit pe Avraam, dar acum se afla în necaz şi Avraam l-a ajutat. Putea Avraam să-l lase să suporte consecinţele alegerilor lui? Ce faci tu când cel ce ţi-a făcut rău are probleme? Îl laşi să suporte consecinţele alegerilor lui? Te gândeşti că nu ai timp pentru problemele altora?

Dumnezeu i-a dăruit lui Avraam dragoste, iertare, compasiune faţă de Lot, astfel că l-a salvat pe nepotul său de la sclavie. Acest exemplu are şi un aspect spiritual: aşa cum Avraam l-a salvat pe Lot din robia omului, tot aşa, Domnul Isus Hristos ne-a salvat pe noi din robia păcatului. El a lăsat cerul şi a venit jos, pe pământ, ca să ne salveze. Şi-a dat viaţa Lui ca să salveze vieţile noastre. În Coloseni 1:13-14, ni se spune: ,,El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui,  în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.”

Doamne Isuse, Îţi mulţumesc că m-ai salvat din robia păcatului.

Doamne, pune în inima mea dragoste, iertare şi compasiune faţă de alţii!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s