17 Mai

17 Mai

Geneza 14:17-24

Geneza 14:20: ,,Binecuvântat să fie Dumnezeul Cel Prea Înalt, care a dat pe vrăjmaşii tăi în mâinile tale!”

Înainte de a sta de vorbă cu împăratul Sodomei, Avraam a stat de vorbă cu împăratul Salemului. Melhisedec era împărat şi preot. Noi ştim puţine lucruri despre acest împărat şi preot. Melhisedec a făcut două lucruri pentru Avraam: i-a adus pâine şi vin, pentru ca el să se întărească şi i-a amintit despre caracterul lui Dumnezeu (Cel Prea Înalt). Pâinea şi vinul ne amintesc despre dragostea Domnului Isus care a murit pentru păcatele noastre.

,,Avraame (pune numele tău aici), aminteşte-ţi că El este răsplata ta cea foarte mare!”

Avraam i-a dat zeciuială lui Melhisedec din toate bogăţiile lui. De fapt, el a oferit aceste daruri Domnului, pentru că a socotit că victoria este a Lui. Nu este o coincidenţă că Avraam a stat de vorbă mai întâi cu împăratul Salemului şi apoi cu împăratul Sodomei.

Cine este pe primul loc în viaţa ta? Dacă nu stai de vorbă mai întâi cu Împăratul Cerurilor şi al  întregului pământ, cum vei şti cum să te porţi cu pământenii? Avraam a ştiut să refuze oferta lumii ca să obţină răsplată de la Domnul. Care este alegerea ta? Aştepţi răsplata de la Domnul? Care este strigătul inimii tale? Care este dorinţa inimii tale?

Când suntem ispitiţi, Dumnezeu pregăteşte o victorie pentru noi şi ne dă putere să biruim ispita. Cu ce ispită te confrunţi chiar acum? Compromisul? Alianţe cu necredincioşii? Lucruri necurate în afacerile tale? Dacă ai o victorie, cui îi dai creditul? Cum înfrunţi ispitele? Cât de des te pregăteşti şi te întăreşti în omul interior, ca să ai victorie?

Dumnezeu ne dăruieşte tot ceea ce avem nevoie pentru a avea o viaţă binecuvântată şi pentru a fi evlavioşi, ca să putem fi biruitori. El este Acelaşi ieri, azi şi în veci. Aşa cum l-a ajutat pe Avraam, este gata să mă ajute şi pe mine astăzi. Cum voi trăi săptămâna aceasta? Voi birui?

Doamne, ştiu că victoria Îţi aparţine. Nu pot birui  prin tăria mea, nici prin iscusinţa mea, ci numai cu ajutorul Tău. Tu eşti Cel care mă pregăteşte pentru luptă. Tu eşti Cel care mă ajută să iau decizii înţelepte şi să birui. A Ta să fie slava în veci!

Stai de vorbă cu Împăratul, căci prin puterea Lui ai biruinţa!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s