18 Mai

18 Mai

Geneza 14:17-24

Geneza 14:20: ,,Binecuvântat să fie Dumnezeul Cel Preaînalt, care a dat pe vrăjmaşii tăi în mâinile tale!”

Avraam refuză răsplata lumii şi Îl onorează pe Dumnezeul Cel Prea Înalt. De ce a refuzat Avraam darurile împăratului Sodomei? Cum vei urma exemplul lui Avraam? Ce ţi-a oferit lumea şi tu renunţi la oferta ei de dragul Domnului Isus Hristos?

În ce fel Melhisedec îţi aminteşte de Domnul Isus Hristos? Melhisedec l-a binecuvântat pe Avraam. Cum te-a binecuvântat pe tine Dumnezeu astăzi? Ce Îi vei da Domnului Isus astăzi?

Victoria şi binecuvântarea lui Avraam au venit de la Dumnezeu. Victoriile şi binecuvântările mele vin de la Dumnezeu. Ce ai învăţat de la Avraam şi ce anume te-ar ajuta să birui în luptele tale spirituale? Cum te vei ruga Domnului după ajutor, ca să birui astăzi? Ce lecţii din viaţa lui Avraam se pot aplica la viaţa ta?

Noi suntem tot timpul nişte mărturii vii. Cei din jur ne văd şi ne urmăresc cu interes. Ce arată vorbele şi acţiunile noastre? Umilinţă? Slujire? Credincioşie? Îndurare? Încredere? Bunătate? Recunoştinţă?

Doamne, mă uit la Avraam şi văd că el a fost un om care a renunţat la drepturile lui, a trăit în umilinţă şi Ţi-a dat Ţie glorie pentru victoria pe care a câştigat-o în lupta cu duşmanii. A fost credincios, a fost plin de milă şi îndurare faţă de nepotul lui, care s-a purtat rău cu el. Tu i-ai dat securitate, stabilitate şi siguranţă într-o ţară străină şi el a fost recunoscător. El a avut o atitudine corectă faţă de cei doi împăraţi şi a dovedit că se încrede în Dumnezeu. Dorinţa lui Avraam era să Îl onoreze pe Dumnezeul lui. A ales oferta lui Dumnezeu, nu oferta lumii. Îmi doresc şi eu să trăiesc ca şi Avraam şi cer ajutorul Tău.

Doamne, Dumnezeul meu Cel Prea Înalt, Te binecuvântez şi mă bazez pe Tine că îmi vei da putere să birui ispita şi slăbiciunea. Preţuiesc relaţia cu Tine, căci ea mă ajută să discern şi să deosebesc duhurile care nu vin de la Tine. Tu mă ajuţi să cunosc voia Ta şi să fac alegeri bune în viaţă. Îți mulţumesc pentru că mi-ai promis că eşti cu mine până la sfârşitul veacurilor.  Tu eşti aproape de mine întotdeauna.

Îți mulţumesc pentru că mă binecuvântezi şi mă ajuţi să am victorie în bătăliile spirituale. Te binecuvântez pentru că Tu eşti Cel Sfânt, Cel Prea Înalt, Creatorul tututor, Cel drept şi adevărat!

Binecuvântează-L pe Cel Prea Înalt în fiecare zi!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s