31 Mai

31 Mai

Geneza 16

Geneza 16:9:  ,,Îngerul Domnului i-a zis:  „Întoarce-te la stăpână-ta şi supune-te sub mâna ei”.”

Cine a fost Îngerul Domnului? Cine i-a vorbit slujnicei Agar? Agar, mama lui Ismael L-a văzut, L-a auzit şi a vorbit cu Îngerul Domnului.

Naşterea lui Ismael a fost rezultatul eforturilor umane. Cum încearcă oamenii astăzi să-L ajute pe Dumnezeu să-Şi împlinească promisiunile? Cât de tentaţi suntem noi să rezolvăm problemele cu soluţiile noastre? Care lucruri le evităm? Să ne apropiem de Dumnezeu în rugăciune, pentru fiecare detaliu!

Cum se aleg păstorii şi lucrătorii în unele biserici? Cât de fireşti suntem noi când ne alegem partenerul de viaţă? Cât de cinstiţi suntem la locurile de muncă? Cât de mult aşteptăm ca Domnul să ne descopere lucrarea la care ne cheamă în biserică, în familie, la locul de muncă etc.? Cât de mult aşteptăm în rugăciune ca să primim lumină de la Domnul pentru deciziile noastre mici şi mari?

Cât de mult se vede natura umană în tot ceea ce facem şi cât de mult se vede lucrarea lui Dumnezeu şi dependenţa noastră de El în toate lucrurile? În care domenii din viaţa ta trebuie să aştepţi timpul Domnului? În care domenii te grăbeşti să-L ajuţi pe Dumnezeu să-Şi împlinească mai repede promisiunile Lui?

Îngerul Domnului o ajută pe Agar să-şi rezolve problema. De câte ori fugim şi noi de problemele noastre, nu ştim ce să facem şi ne zbatem în confuzie şi în suferinţă!? Însă, Îngerul Domnului vine la noi şi ne ajută să ne vedem condiţia, apoi, ne spune ce să facem ca să rezolvăm problema. De multe ori, atunci când fugim de probleme, le agravăm.  Agar a făcut problema ei mai mare prin fuga în pustie. Cine ar fi ajutat-o să-şi crească  copilul şi cine ar fi avut grijă de ea în  pustie? Deşi ea nu Îl cunoştea pe Îngerul Domnului, a ascultat de El. Câtă înţelegere avem noi despre Domnul şi cât ascultăm de El atunci când ne vorbeşte? Îţi aminteşti o perioadă din trecut când Domnul te-a ajutat să birui într-o situaţie grea? Cum Îi mulţumeşti pentru paza şi protecţia Lui? Pentru care promisiuni (încă în viitor) Îi mulţumeşti Domnului?

Doamne, ce mult mă regăsesc în fapta Sarei, care a vrut să Te ajute să Îţi împlineşti promisiunea faţă de familia ei! Sunt firească şi vreau să rezolv problemele într-un mod firesc, fără să aştept în tăcere ajutorul Tău, care va veni la vremea hotărâtă de Tine. Deşi ştiu că graba strică treaba, mă văd căzută în planurile şi dorinţele mele. Am nevoie de ajutorul Tău. Am nevoie de odihna Ta şi de puterea de a umbla prin credinţă, nu prin ceea ce se vede. Vorbeşte-mi, Doamne, căci nu vreau să rămân prinsă în pornirile mele fireşti, ci vreau să am lumina Ta în toate lucrurile vieţii. Învaţă-mă să aştept cu bucurie timpul Tău pentru toate lucrurile. Tu eşti Stăpânul meu şi vreau să rămân supusă şi ascultătoare faţă de Tine.

Doamne, Îţi mulţumesc că mă înveţi să-Ţi fiu supusă şi să aştept timpul Tău!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s