4 Iunie

4 Iunie

Geneza 16

Geneza 16:9:  ,,Îngerul Domnului i-a zis:  „Întoarce-te la stăpână-ta şi supune-te sub mâna ei”.”

Îngerul Domnului a căutat-o pe Agar. Ea fugea spre Egipt, ţara ei de naştere. Se pare că ea a fost printre robii pe care Faraon i-a dăruit lui Avraam. Agar nu s-a gândit că Dumnezeu o va căuta şi o va găsi şi, în harul Lui, îi va face bine.  Dumnezeu vine la noi nu numai când suntem acolo unde trebuie să fim ca şi creştini, ci El ne vede şi când suntem pierduţi, descurajaţi, respinşi sau fără speranţă. El ne întâlneşte şi în locul în care ne-au adus păcatele noastre sau ale altora.

Cine a fost Îngerul Domnului? Este El o manifestare vizibilă a Domnului Isus? Îngerul Domnului a vorbit şi a acţionat cu puterea lui Dumnezeu (Geneza 32:30; Exod 23:20-23; 32:34; Judecători 13:21-22; 1 Regi 19:5-7; Isaia 63:9). Îngerul Domnului stă de vorbă cu Agar. Îi cere să-şi mărturisească deschis statutul ei prezent: de unde vii şi unde mergi? Unde te duc atitudinea şi acţiunile tale? Îngerul Domnului îi dă două instrucţiuni clare pe care ea trebuie să le asculte: să se întoarcă şi să se supună. Domnul a vrut binele ei, bine pe care l-a primit prin binecuvântarea pe care Domnul o avea pentru ea. Îngerul Domnului i-a promis urmaşi. I-a dat o profeţie cu privire la fiul ei Ismael (om sălbatic): el va fi împotriva tuturor şi toţi vor fi împotriva lui.

Agar şi-a arătat credinţa când L-a recunoscut pe Dumnezeu, Cel care îi vorbea. Pentru prima dată, ea L-a cunoscut pe Dumnezeu şi L-a auzit, căci i-a vorbit. El este un Dumnezeu personal, care se implică în viaţa omului. A cunoscut situaţia ei, S-a îngrijit de nevoia ei şi i-a promis că va fi cu ea atunci când se va întoarce la stăpâna ei. De aceea, ea a spus cu bucurie: „Tu eşti Dumnezeul care mă vede.”

Are vreo legătură cu viaţa ta faptul că Dumnezeu a vorbit cu Agar? Ai primit tu vreodată instrucţiuni clare de la Dumnezeu? L-ai ascultat? Ţi s-a întâmplat să auzi vocea Domnului în timp ce citeai în Biblie? În Romani 10:17, se afirmă: ,,Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.”

Poţi să spui ca şi Agar: ,,Tu eşti Dumnezeul care mă vede!”? Sau poţi spune: ,,L-am văzut pe Cel care mă vede!”? Ce minunată experienţă a avut Agar cu Dumnezeu! Cum ar putea istoria roabei Agar să ne mute dintr-o religie goală şi rece, la o realitate a prezenţei lui Dumnezeu, la o relaţie vie şi sănătoasă cu Dumnezeu?

Domnul Isus ne caută astăzi, aşa cum Îngerul Domnului a căutat-o pe Agar. Cum Îi vom răspunde? Ne mulţumim cu puţin?

Doamne, vreau să Te văd în Cuvântul Tău ori de câte ori îl citesc. Vorbeşte-mi, Doamne, căci roaba Ta ascultă!

Doamne, Tu eşti Dumnezeul care mă vede!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s