11 Iunie

11 Iunie

Geneza 18:1-15

Geneza 18:3 :  ,,Apoi a zis: „Doamne, dacă am căpătat trecere în ochii Tăi, nu trece, rogu-Te, pe lângă robul Tău”.”

Ce înseamnă să căpătăm trecere înaintea altora? Să avem har? Ce este harul lui Dumnezeu? Ce înseamnă să avem trecere în ochii lui Dumnezeu? Ce înseamnă să fim robii Domnului? Chiar credem că Dumnezeu are har pentru noi? Dumnezeul nostru este plin de har şi de îndurare! În harul Lui, El l-a salvat pe Lot de la distrugere.

Dumnezeul nostru este un Dumnezeu credincios! Dumnezeu este credincios promisiunilor Lui şi Îşi arată harul faţă de poporul Lui.

Deşi Avraam şi Sara au luat problema în mâna lor şi au vrut să aducă pe lume, printr-o metodă umană, un fiu promis de Dumnezeu, totuşi, Dumnezeu nu i-a părăsit, ci a venit în vizită la ei. Trei musafiri au venit la familia lui Avraam. Avraam i-a întâmpinat pe musafiri şi i-a primit foarte bine: le-a dat de mâncare şi a stat de vorbă cu ei. Când a fost uşa ta deschisă pentru a-i primi şi a-i ajuta pe credincioşi? Ce fel de oaspeţi primeşti în casa ta şi cum îi tratezi? Când l-ai invitat ultima dată pe păstorul tău la o cină? Când ai avut un grup de studiu biblic sau de rugăciune în casa ta? Ce se întâmplă la întâlnirile din casa ta? Cât de înălţat este Numele Domnului în casa ta şi câtă distracţie are loc în casa ta? Pe cine inviţi cu multă bucurie în casa ta?

Sara L-a recunoscut pe Domnul atunci când i-a citit gândul (ea se gândea că este bătrână pentru a avea copii şi a râs). Când a înţeles că Domnul ştia gândul ei, a crezut că Domnul ar fi putut chiar atunci, pe loc, să-i dea un fiu, chiar dacă din punct de vedere omenesc, acest lucru era imposibil (Evrei 11).

Geneza 18:14a: ,,Este oare ceva prea greu pentru Domnul?” Dumnezeu are puterea de a face imposibilul. Nimic nu-i prea greu pentru El. Care este imposibilul cu care te lupţi astăzi? Ai probleme de sănătate? Ai probleme în căsătoria ta? Ai un copil rebel? Cum te rogi Domnului pentru ajutor? El se bucură să transforme imposibilul în posibil. Dumnezeu, cu răbdare, îi călăuzeşte pe cei credincioşi şi îi ajută să treacă de la îndoieli la credinţă.

Doamne, Tu ai har şi îndurare pentru mine în fiecare zi!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s