18 Iunie

18 Iunie

Geneza 19

Geneza 19:29 : ,,Când a nimicit Dumnezeu cetăţile câmpiei, Şi-a adus aminte de Avraam; şi a scăpat pe Lot din mijlocul prăpădului, prin care a surpat din temelie cetăţile unde îşi aşezase Lot locuinţa.”

Lot, nepotul lui Avraam, a ales să locuiască în Sodoma. Se pare că Lot avea o poziţie importantă în oraş, dar imoralitatea din acest oraş se pare că i-a slăbit mărturia. Dumnezeu cere poporului Lui să locuiască în lume, dar nu ca lumea, ci având standardul Lui: o viaţă trăită în curăţie şi în ascultare faţă de El.

Biblia ne spune că Lot a fost neprihănit. Cum a fost el neprihănit? Cât de mult trăim noi după sistemul de valori al lumii? Trăiesc eu după standardele lui Dumnezeu? Cunosc eu standardele lui Dumnezeu?

Lot nu a avut nici o influenţă spirituală, nici măcar în familia lui. Este un caz trist, foarte trist. Cum îi influenţăm noi pe cei din jur în ceea ce priveşte viaţa de credinţă? Ce spun copiii noştri despre credinţa noastră? De ce se răzvrătesc tinerii împotriva felului în care noi ne trăim viaţa de credinţă? Ce mărturii suntem pentru tineri? Ce văd ei în viaţa noastră? Ce au văzut copiii lui Lot în tatăl lor? Lăcomie, mândrie, egoism, iubire de lume, neseriozitate, vorbire uşuratică (nu au crezut adevărul, li se părea că tatăl lor glumeşte). Cred copiii noştri că le spunem adevărul, sau nu cred vorbele noastre? Am creat noi o relaţie de încredere între noi şi copiii noştri?

Care este reputaţia noastră în familie? Care este reputaţia noastră în biserică? Care este reputaţia noastră la locul de muncă? Care este reputaţia noastră printre vecini şi în oraşul în care locuim? Cât i-am influenţat pe alţii prin caracterul nostru? Câţi oameni L-au văzut pe Hristos în noi? Sunt eu o femeie după inima lui Dumnezeu? Trăiesc eu în acord cu voia lui Dumnezeu?

Dumnezeu este plin de îndurare. Chiar dacă Lot a zăbovit, Dumnezeu l-a apucat de mână şi l-a salvat. Cum salvează Domnul astăzi? Deşi merităm moartea pentru păcatele noastre, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său ca să ne salveze. Dumnezeu este plin de har şi de milă şi încă mai salvează. Ai primit salvarea Domnului? Eşti mântuită? Pentru cine te rogi ca să fie mântuit?

Doamne, ajută-mă să fiu o mărturie acasă, în biserică şi în toate relaţiile mele!

Doamne, Îți mulţumesc pentru că m-ai salvat din mijlocul prăpădului!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s