5 Iulie

5 Iulie

Geneza 21:17: ,,Dumnezeu a auzit glasul copilului.”

Dumnezeu a auzit glasul copilului Ismael. Dumnezeu aude când noi ne rugăm. Cum îl înveţi pe copilul tău să se roage?

Poţi să începi foarte devreme să te rogi pentru copilul tău, chiar şi înainte de a se naşte. Dacă rugăciunea ta îţi aduce linişte şi pace, acest lucru îl ştie şi copilul tău, încă din pântecele tău, chiar dacă nu are decât doar câteva săptămâni. Atmosfera de linişte şi pace din casa ta este înţeleasă de cel care va veni pe lume. Emoţiile tale îi vor fi transmise şi lui. După ce se naşte, poţi să vorbeşti cu el prin psalmi sau prin versete biblice pe care tu le-ai memorat. Poţi să rosteşti rugăciuni peste el în orice vreme şi poţi să-i citeşte Biblia chiar dacă nu o înţelege. Pregăteşte copilul tău încă înainte de a se naşte, proclamând Cuvântul Domnului peste el şi peste tine. Alege versete pline de promisiunile lui Dumnezeu pentru toţi cei care-L iubesc. Cântă şi bucură-te cât poţi de mult. Dacă ai probleme, spune-I Domnului în rugăciune şi pune-le la crucea Lui, căci tu nu le poţi duce. În toate timpurile, încrede-te în Dumnezeu.

După ce copilul tău s-a născut şi începi să-l hrăneşti, învaţă-l să-şi pună mâinile împreună pentru a se ruga, şi rosteşte o rugăciune simplă, de mulţumire, pentru  hrană.

Este bine să ai următorul obicei: în fiecare seară, înainte de culcare, roagă-te împreună cu fiul tău sau cu fiica ta. Îngenunchează la patul lui sau al ei şi, dacă este posibil, provoacă-i pe toţi membrii familiei să participe la acest timp deosebit (scurt).

Roagă-te împreună cu copilul tău pentru protecţie atunci când pleci în călătorie, pentru înţelepciune atunci când ajungi în dileme şi pentru recunoştinţă faţă de binecuvântările Domnului. Cere ajutor în rugăciune de la copilul tău atunci când te rogi pentru alţii. Invită-l pe copil să se roage împreună cu tine pentru o relaţie grea cu cineva. Copilul tău trebuie să ştie că Dumnezeu ne cere să ne rugăm şi pentru duşmani.

Ce minunat privilegiu este pentru părinţi să aibă o casă unde copiii învaţă să se întoarcă spre Domnul în bucurii şi în necazuri! Ce binecuvântată este casa în care copiii văd mai mult decât muncă şi îngrijorare! Ce mare moştenire lasă părinţii care se roagă împreună cu copiii lor şi preţuiesc Cuvântul în casa lor! Dumnezeu întotdeauna ne vede, ne cunoaşte şi ne ajută! Dumnezeu ne ajută să ne amintim obiceiurile bune din casa părintească! 

Doamne, Îţi  mulţumesc pentru părinţii mei!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s