7 Iulie

7 Iulie

Geneza 22:1-5

Geneza 22:1: ,,După aceste lucruri, Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam şi i-a zis: „Avraame!” „Iată-mă” a răspuns el.”

Cred că şi tu cunoşti versurile cântării: ,,Doamne, mă predau azi Ţie, cu toată fiinţa mea. / O, nu mă lăsa la nimeni – să mă ia din mâna Ta. / Da, ia-mi tot, Doamne! / Da, ia-mi tot, Doamne! / Ia-mi fiinţa mea întreagă, cu bucurie.”

Ce înseamnă ,,predare totală”? Avraam i-a dat totul lui Dumnezeu. S-a predat total. Adevărata credinţă implică o predare totală lui Dumnezeu. De ce trebuie să fie testată credinţa noastră? De ce l-a testat Dumnezeu pe Avraam? De ce a fost necesar acest test aşa de greu?

Avraam trebuia să ştie cine este el, trebuia să fie clar faptul că el are credinţă şi că este în ascultare faţă de Dumnezeu: Dumnezeu trebuia să fie pe primul loc în viaţa lui. Cum poţi tu afla cine eşti în relaţia ta cu Dumnezeu? Cum ştii dacă ai credinţă şi ascultare faţă de Domnul? Cum ştii dacă Dumnezeu este pe primul loc în viaţa ta?

Testul descoperă adevărul despre noi. Testul nu este o ispită. Testul este o încercare trimisă de Domnul. Ispita este o dorinţă păcătoasă. Testul scoate la iveală ce este mai bun în noi. Ispita scoate la iveală ce este mai rău în noi. Testul pare nerezonabil. Ispita pare foarte logică.

Toţi credincioşii experimentează teste şi încercări. Dumnezeu are diferite teste pentru oameni, ca să-i înveţe ce au de făcut în viaţă. Toţi credincioşii experimentează unele ispite, dar Dumnezeu nu ne trimite niciodată teste pentru care nu suntem pregătiţi. El ne pregăteşte pentru teste şi ne pune la dispoziţie modul de a ieşi învingători din ele. Care este încercarea ta? Cum înfrunţi testul credinţei astăzi?

Testele mici, din fiecare zi, determină felul în care vom înfrunta testele mari.  Dumnezeu i-a cerut lui Avraam să renunţe la ceea ce avea el mai de preţ. Care este lucrul cel mai de preţ în viaţa ta? Copilul? Soţul? Casa, maşina, contul din bancă, timpul tău, posesiunile materiale etc.? La ce ai renunţa? Dacă Domnul ţi-ar cere astăzi ce ai tu mai scump, I-ai da? Care ar fi prima ta reacţie? Ascultarea faţă de Dumnezeu?  Ai fugi după ajutor şi sfat la alţii?

Poţi să-ţi imaginezi ce s-ar fi întâmplat dacă Avraam i-ar fi spus Sarei, nevasta lui, că Dumnezeu i-a cerut să-l aducă pe Isaac, ca jertfă? Conversaţiile cu alţii pot slăbi relaţia noastră cu Dumnezeu. Când Domnul ne spune ce avem de făcut, nu este bine să cerem sfatul altora, ci trebuie să ascultăm de Domnul. Ce alegeri faci ca să rămâi în ascultare de Domnul? Cu cine discuţi despre lucruri personale, care ar trebui să fie doar între tine şi Domnul? Care poruncă a Domnului o publici ca să primeşti opiniile altora? Ce publici pe Facebook sau pe blogul personal?

Doamne, Îţi mulţumesc că mă pregăteşti să birui încercarea!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s