8 Iulie

8 Iulie

Geneza 22:1-5

Geneza 22:1: ,,După aceste lucruri, Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam şi i-a zis: „Avraame!” „Iată-mă” a răspuns el.”

Dumnezeu încearcă credinţa noastră.  Când Avraam a fost încercat, a ştiut că Dumnezeu este un Dumnezeu personal, credincios şi drept în tot ce face şi cere. S-a încrezut în Dumnezeu, fără să se îndoiască de caracterul Lui. Adevărata credinţă predă totul în mâna Domnului!

Tactica cea mai reuşită pe care Satan o foloseşte este aceea prin care îi face pe credincioşi să se îndoiască de Cuvântul, caracterul şi bunătatea Domnului. Satan seamănă o sămânţă în mintea noastră: ,,Oare, chiar aşa a zis Dumnezeu?” ,,Eşti sigură că asta vrea Dumnezeu?” Nu ne lasă să fim fericiţi, ci strecoară îndoiala în noi; însă Dumnezeu vrea să fim fericiţi! Ce sămânţă de îndoială a plantat recent cel rău în mintea şi în inima ta cu privire la testele credinţei din viaţa ta? Te îndoieşti de faptul că Dumnezeu Îşi împlineşte promisiunile faţă de tine? Te îndoieşti de dragostea Domnului faţă de tine? Te îndoieşti de caracterul şi bunătatea Domnului? Stai tare pe poziţie? Te bazezi pe Cuvântul Domnului?

Adevărata credinţă ascultă în totalitate, sacrifică ce are mai bun şi nu ascunde nimic! Asculţi de Domnul în toate lucrurile? Dai Domnului ce ai mai bun? Sau dai ce vrei, ce îţi convine, lucruri uşoare? Care sunt lucrurile ascunse pe care nu vrei să le predai Domnului? Ce îţi cere Domnul să-I dai şi tu nu vrei? Ai o persoană pe care o iubeşti mai mult decât Îl iubeşti pe Domnul? Care lucru material este mai important pentru tine decât Dumnezeu? Este pentru tine Dumnezeu mai scump decât aurul şi argintul? Poţi să renunţi la dorinţele tale ca să asculţi de voia lui Dumnezeu? Când te vei preda Domnului în totalitate?

Credinţa este încredere în Dumnezeu şi se dovedeşte prin ascultare faţă de El.

Testele pregătesc oportunităţi pentru a descoperi credinţa. Credinţa se vede în vremuri bune şi în vremuri grele. Ce oportunităţi ţi-a dat Domnul în săptămâna aceasta ca să îţi dovedeşti credinţa ta în El?

Doamne, ajută-mă să am adevărata credinţă, care biruie în testele vieţii!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s