19 Iulie

19 Iulie

Geneza 24:1-27

Geneza 24:12: ,,Şi a zis: „Doamne, Dumnezeul stăpânului meu Avraam! Te rog, dă-mi izbândă astăzi şi îndură-Te de stăpânul meu Avraam”.”

Te-ai gândit vreodată că ar fi bine să primeşti un semn sau un răspuns de la Dumnezeu ca să ştii ce să faci într-o anumită situaţie? Cât de mult ţi-ai dorit călăuzirea Domnului într-o problemă grea? Prin ce treci chiar acum şi ai nevoie de o direcţie clară? Ce mare responsabilitate te apasă şi nu ştii ce să faci? Ai probleme de sănătate? Ţi se prăbuşeşte căsnicia? Ai un copil rebel? Ai un părinte bătrân şi bolnav? Dumnezeu ştie tot.

Noi luăm decizii importante în fiecare zi, de multe ori pe zi şi unele ne schimbă viaţa în bine, dar altele ne alterează viaţa. Deciziile noastre îi afectează şi pe cei din jurul nostru.

Avraam avea nevoie de un semn de la Dumnezeu, avea nevoie de călăuzire. Dumnezeu îi călăuzeşte cu credincioşie pe toţi cei care se încred în El.

Cum ne rugăm şi cum răspunde Dumnezeu? Trebuie ca rugăciunea noastră să fie de calitate? Cum mă rog pentru căsătoria copilului meu? Îi cer Domnului să pregătească un partener de viaţă pentru copilul meu? Îi cer Domnului să pregătească un partener de viaţă care are o şcoală bună, o poziţie bună în societate, o slujbă bine plătită, bogăţie, faimă etc.? Sau Îi cer Domnului să pregătească pentru copilul meu un partener de viaţă care Îl iubeşte pe Domnul cu toată inima, cu toată puterea şi cu tot sufletul?

Unde este atenţia ta? Cum îl înveţi pe copilul tău să se roage pentru viitorul lui? Crezi că Domnul poartă de grijă copilului tău în toate lucrurile? Avraam a crezut că Domnul îi va purta de grijă şi va pregăti o soţie pentru fiul lui, Isaac. L-a pregătit şi pe Isaac ca să fie capabil să aibă grijă de soţia lui (suport material şi spiritual).

Încrede-te în Domnul, căci El te va călăuzi pe calea cea dreaptă!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s