21 Iulie

21 Iulie

Geneza 24:1-27

Geneza 24:12: ,,Şi a zis: „Doamne, Dumnezeul stăpânului meu Avraam! Te rog, dă-mi izbândă astăzi şi îndură-Te de stăpânul meu Avraam”.”

Avraam îi caută o soţie fiului său, Isaac. Ce fel de soţie doreşte Avraam pentru fiul lui? De ce este important ca Isaac să aibă o soţie pe care Avraam să o considere potrivită pentru fiul lui?

Fiecare părinte are anumite aşteptări în ceea ce priveşte căsătoria copilului crescut de el. Cei mai mulţi părinţi vor binele copiilor, dar binele este definit diferit de la familie la familie.

Relaţiile sunt importante, foarte importante. Relaţiile dintre un băiat şi o fată sunt importante, foarte importante. Cum ne alegem noi prieteniile şi partenerii de viaţă?

Pe vremea lui Avraam, părinţii alegeau un partener de viaţă pentru copilul lor. Aşadar, Avraam s-a gândit la fiul lui şi a căutat o soţie pentru el. Avraam avea un slujitor pe care l-a trimis să caute o soţie pentru fiul lui. Cum să găsească slujitorul o soţie potrivită pentru Isaac? Cum veghezi tu ca să afli răspunsul Domnului în viaţa ta? Eşti gata să faci ceea ce îţi spune Domnul?

Slujitorul lui Avraam poate fi un exemplu pentru noi, ca şi noi să experimentăm purtarea de grijă a Domnului în toate lucrurile mici sau mari.

În primul rând, Avraam i-a spus slujitorului său să caute o soţie pentru Isaac în ţara şi casa tatălui său, de unde a plecat. Apoi, îi cere să o aducă pe fată la Isaac, nu invers.

Avraam a fost binecuvântat de Dumnezeu. Cine este binecuvântat? Cine este fericit?

Iată ce spune Psalmul 1:1-6: ,,Ferice de omul (binecuvântat este omul) care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit. Nu tot aşa este cu cei răi: ci ei sunt ca pleava pe care o spulberă vântul. De aceea, cei răi nu pot să ţină capul sus în ziua judecăţii, nici păcătoşii în adunarea celor neprihăniţi. Căci Domnul cunoaşte calea celor neprihăniţi, dar calea păcătoşilor duce la pieire.” Cuvântul Domnului este cea mai mare binecuvântare! Domnul ne binecuvântează cu adevărurile biblice care ne spun ce să facem şi ceea ce este bine. Domnul ne spune cum putem fi fericiţi şi ne călăuzeşte pe calea binelui.

Duhul Sfânt ne călăuzeşte pe Calea Lui cea dreaptă!

 

Advertisement

One thought on “21 Iulie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s