3 August

3 August

Geneza 24:62-67

Geneza 24:67: ,,Isaac a dus pe Rebeca în cortul mamei sale Sara; a luat pe Rebeca, ea a fost nevasta lui şi el a iubit-o. Astfel a fost mângâiat Isaac pentru pierderea mamei sale.”

Ce le spunem copiilor noştri despre căsătorie? Puţine decizii sunt aşa de importante ca şi decizia căsătoriei. Îi învăţăm pe copiii noştri să-şi aleagă partenerul în viaţa de căsătorie? Este normal ca părinţii credincioşi să dorească binele copiilor în ceea ce priveşte căsătoria lor. Crezi că ar putea fi planul lui Dumnezeu pentru copilul tău ca el să rămână necăsătorit?

Dacă planul lui Dumnezeu pentru copilul tău este căsătoria, atunci, trebuie să-l înveţi ce spune Dumnezeu despre importanţa căsătoriei. Un credincios trebuie să se căsătorească cu o persoană credincioasă, care Îl iubeşte pe Dumnezeu şi vrea să-şi întemeieze o casă, o familie, care preţuieşte principiile biblice. Ce pot face părinţii astăzi, ca să-şi pregătească copilul pentru alegerea viitorului partener în căsătorie? Cum pot să-şi ajute copiii să aleagă exemplul lui Avraam? Ce a făcut Avraam? Trei lucruri: l-a pregătit pe Isaac (l-a crescut şi l-a învăţat ce este bine înaintea Domnului), l-a apărat de presiunea lumii şi s-a rugat pentru el.

Cum pregătim copilul pentru viitor? Cei mai mulţi creştini sunt de acord că anumite valori ca: bunătatea, respectul, responsabilităţile, o anumită doză de umor etc., sunt importante în viaţa de familie. Totuşi, de multe ori, nu punem accent pe ele, ci ne preocupăm mai mult de aspectele exterioare: frumuseţea fizică, îmbrăcămintea, rezultatele şcolare etc. Observaţiile noastre se adună de-a lungul anilor şi formează sistemul de valori al copiilor noştri. Ştiind acest lucru, ar trebui să vorbim mai des despre adevăratele valori care dorim să fie apreciate de copiii noştri în viaţa lor şi a altora, pentru ca ei să ajungă să facă alegeri bune în viitor în ceea ce priveşte calităţile partenerului de viaţă. Cât de mult vorbeşti în casa ta despre adevăratele valori? Cât de frecvent foloseşti cuvinte ca: loial, onest, credincios, bucuros, darnic, devotat, de încredere etc.? Te grăbeşti să lauzi pe cineva în legătură cu fizicul pe care îl are? Sau, mai degrabă, îţi exprimi admiraţia pentru o calitate ca: bunătatea, bucuria, hărnicia, respectul, răbdarea, blândeţea, punctualitatea etc.? Eşti atentă la lumea care promovează alte valori, ca să nu faci greşeli în educarea copilului tău?

Avraam a căutat o soţie pentru fiul lui. A ales să ceară ajutor Domnului, mai înainte de orice altceva. Cât de eronat trăieşte societatea noastră, care practică tot felul de lucruri înainte de căsătorie – mulţi se lasă influenţaţi de cei din jurul lor, care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Învaţă-l pe copilul tău de când este mic, că trebuie să se căsătorească cu un partener care cunoaşte şi trăieşte conform valorilor prezentate în Scripturi. O căsătorie în care cei doi respectă principiile Biblice este durabilă. Viaţa cuprinde părţi frumoase şi părţi dureroase, de aceea, perseverenţa şi rămânerea în căsătorie este posibilă doar când cei doi ascultă de Domnul şi se încurajează unul pe altul să fie credincioşi lui Dumnezeu şi unul celuilalt.

Doamne, ajută-mă să iau decizii bune cu privire la familia mea!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s