El este Împărat

Dumnezeu este Stăpânul acum. El a fost întotdeauna Stăpân și va fi pentru eternitate. Chiar dacă mulți nu văd sau nu cred, El rămâne Împăratul. Psalmi 47:1-2, 6-8: ,,Bateţi din palme, toate popoarele! Înălţaţi lui Dumnezeu strigăte de bucurie! Căci Domnul, Cel Prea Înalt, este înfricoşat: El este Împărat mare peste tot pământul. Cântaţi lui Dumnezeu, cântaţi! Cântaţi Împăratul nostru, cântaţi! Căci Dumnezeu este Împărat peste tot pământul: cântaţi o cântare înţeleaptă! Dumnezeu împărăţeşte peste neamuri, Dumnezeu şade pe scaunul Lui de domnie cel Sfânt.”

Când spunem: Vie Împărăția Ta, recunoaștem că El este Împăratul universului, Împărat peste toate puterile și peste toți conducătorii pământului. Sunt conducători care au mii și milioane de supuși, dar nu de bunăvoie, ci sunt siliți de tirani. Acești conducători vor cădea. Dumnezeu va limita stăpânirea lor. Nimeni nu poate stăpâni pe pământ mai mult decât îi permite Împăratul Dumnezeu. Acest lucru este o mângâiere în lumea noastră haotică. Să nu uităm cine este Stăpânul. Să nu lăsăm frica sau panica să ne cuprindă. Aceasta este domnia universală a lui Dumnezeu.

În ce privește domnia personală a lui Dumnezeu, fiecare individ este responsabil de supunerea pe care o datorează Stăpânului. Ne rugăm ca să domnească în inimile noastre, căci suntem ai Lui. Ești supusă domniei lui Hristos? Este El Domnul vieții tale, inimii tale? Ce înseamnă Împărăția Lui în inima mea? Înseamnă că toate domeniile vieții mele sunt afectate de legile Împărăției: felul în care petrec timpul, felul în care îmi cheltuiesc banii, visele mele, plăcerile mele, atitudinile mele, vorbirea mea, relațiile mele, standardul de viață, căsătoria, viața de familie, părinții, vecinii etc. Vrei cu adevărat să vină Împărăția lui Dumnezeu în toate aspectele vieții tale?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s