Cerul

Cerul

Apocalipsa 21-22

Apocalipsa 21:1-2: ,,Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, Cetatea Sfântă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.”

Cum ai descrie cerul? Așa cum îl prezintă omul sau cum îl prezintă Biblia? Biblia ne spune că există muzică în cer. Se cântă la instrumente în cer (Apocalipsa 5:8-10). De ce unii artiști pictează copii îngeri cântând la instrumente? Biblia ne spune că Dumnezeu este un Îmbătrânit de zile: Daniel 7:9: ,,Mă uitam la aceste lucruri, până când s-au aşezat nişte scaune de domnie. Şi un Îmbătrânit de zile a şezut jos. Haina Lui era albă ca zăpada, şi părul capului Lui era ca nişte lână curată; scaunul Lui de domnie era ca nişte flăcări de foc, şi roţile Lui ca un foc aprins.” Ioan, în Apocalipsa 1:14, ne spune: ,,Capul şi părul Lui erau albe ca lâna albă, ca zăpada; ochii Lui erau ca para focului.” De ce spun unii oameni că Dumnezeu este un bătrân cu păr cărunt? Sunt multe interpretări cu privire la felul în care vor arăta oamenii în cer sau care vor fi activitățile din cer. Multe picturi îi prezintă pe oameni cu aripi. Unii spun că cei morți devin îngeri păzitori. Biblia nu susține aceste prezentări.

Biblia ne spune că cei înviați vor avea un trup ca și trupul înviat al Domnului Isus (1 Corinteni 15:42-49). După ce Domnul Isus a înviat, a fost recunoscut ca om. Apariția Lui fizică era ca a unui om normal. Ca și îngerii, cei înviați nu se vor căsători și nu vor avea copii, dar vor arăta ca ființele umane. La schimbarea la față, Moise și Ilie au fost recunoscuți ca bărbați și nu ca îngeri. Nimeni nu știe cât permite Dumnezeu celor din cer ca să  fie martori la activitățile de pe pământ. Dar știm că Dumnezeu dă misiuni îngerilor ca să ajute și să protejeze pe copiii Lui (Evrei 1:14).

Prezentările greșite despre cer și activitățile din cer pot aduce orbire spirituală și înșelăciune, căci ideile false despre cer maschează o răzvrătire mai adâncă împotriva lui Dumnezeu și a autorității Lui asupra tuturor oamenilor; împotriva dreptului lui Dumnezeu de a pedepsi răul și împotriva planului Lui de răscumparare a omenirii; împotriva realității că El va locui și va domni împreună cu poporul Lui. Mulți au ideile lor despre cer tocmai ca să își justifice independența lor păcătoasă și dreptul de a-L respinge pe Dumnezeu. Unii neagă realitatea vieții după moarte pentru că nu vor să fie responsabili față de Creatorul lor. Cei ce refuză să creadă în judecata veșnică, neagă existența cerului. Ei spun că imaginea cerului este folosită ca o cârjă ca să aducă mângâiere celor ce jelesc pe cei morți și să-i elibereze de frică pe copii.

Mulți își fixează atenția numai la dragostea lui Dumnezeu față de creaturile Lui, fără să mediteze la dragostea sfântă, curată care a cerut moartea Fiului pe cruce pentru păcatul omenirii. Încrederea plasată în loc greșit duce la imaginații din care crucea lui Hristos lipsește. Viziunea lumii despre cer este eronată, căci lumea crede că destinația celor mai mulți este cerul și numai puțini vor lipsi de acolo. Lumea crede că merită cerul, dar această credință este falsă. Să ne ferim de fals.

Doamne, ajută-mă să am o credință bazată pe Cuvântul Tău!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s