Rezoluție 2018

Rezoluție 2018: Fii cumpătată!
Tit 2:1-2: ,,Tu însă, vorbeşte lucruri care se potrivesc cu învăţătura sănătoasă. Spune că cei bătrâni trebuie să fie treji, vrednici de cinste, cumpătaţi, sănătoşi în credinţă, în dragoste, în răbdare.” 
Am hotărât anul acesta să meditez mai mult la această calitate pe care mi-o doresc foarte mult: cumpătarea. Ce este cumpătatea? O acțiune a unei minți sănătoase ancorată în învățătura sănătoasă a Scripturilor.
*
O femeie cumpătată răspunde prin credință și nu lasă frica să o controleze. Își păzește inima și mintea. Este atentă ce citește, ce emisiuni urmărește la radio, televiziune, Internet. Nu lasă orice să intre în mintea ei. Evaluează ceea ce aude și confruntă cu adevărul Scripturilor, fără să se bazeze pe simțuri. Își disciplinează mintea ca să fie înstare să reziste la ispite. Amână premiile mici ca să-l câștige pe cel mare. Poate să spună NU dorințelor trupului și DA Duhului lui Dumnezeu, pentru că își dorește un caracter hristic și beneficii veșnice. Purtarea ei este controlată de Duhul Sfânt și își formează convingeri puternice ca să nu se lase dusă de circumstanțe și emoții. Nu este egoistă, ci renunță la ea de dragul altora. Trăiește având perspectiva eternității care îi determină alegerile și reacțiile. Slujește altora cu bucurie.
*
Femeia cumpătată este diligentă, credincioasă în împlinirea responsabilităților ei. Lucrează cu chibzuință. Este modestă în îmbrăcăminte și purtare. Trăiește cu atenție și scop. Nu se lasă dusă de val. Știe ce are de făcut. Știe că trebuie să îndure greutăți de dragul câștigului etern și a răsplății care o așteaptă. Când viața nu este așa cum gândește ea, nădăjduiește în Domnul. Inima ei este tare, încrezătoare în Domnul. Are mulțumirea pe buze pentru toate lucrurile. Experimentează har și dăruiește har în mijlocul necazurilor. Ia decizii înțelepte bazate pe adevărul biblic, chiar dacă este greu. Știe să se roage. Nu se lasă controlată de fire. Este vigilentă. Este atentă la viața ei morală și spirituală. Cere mereu Domnului ajutor și protecție pentru inima și mintea ei. Caută adevărul în Scriptură. Viața de fiecare zi ne dezvăluie adevărul despre noi. Suntem cumpătate? Avem mintea sănătoasă?
*
Doamne, Te rugăm ajută-ne să fim femei cumpătate, sensibile, discrete, înțelepte, controlate de Duhul Tău cel Sfânt. Ajută-ne să facem granițe în jurul nostru din Cuvântul Tău ca să fim protejate. Descopere-ne căile Tale din Cuvântul Tău ca să dezvoltăm în noi aceste calități binecuvântate. Vrem să recunoaștem când nu suntem cumpătate în viețile noastre, în gândurile noastre, în emoțiile noastre, în răspunsurile noastre, în toate lucrurile, ca să ne aducem în ascultare de Hristos.
Sursa: fragment din cartea ,,Înalta chemare a femeii” by Ana Tătar Andras
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s