O inimă curată

Psalmi 101:1-8: ,,Voi cânta bunătatea şi dreptatea; Ţie, Doamne, Îţi voi cânta. Mă voi purta cu înţelepciune pe o cale neprihănită. Când vei veni la mine? Voi umbla cu inima fără prihană, în mijlocul casei mele. Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei; urăsc purtarea păcătoşilor; ea nu se va lipi de mine. Inima stricată se va depărta de mine; nu vreau să cunosc pe cel rău. Pe cel ce cleveteşte în ascuns pe aproapele său, îl voi nimici; pe cel cu priviri trufaşe şi cu inima îngâmfată, nu-l voi suferi. Voi avea ochii îndreptaţi asupra credincioşilor din ţară, ca să locuiască lângă mine; cel ce umblă pe o cale fără prihană, acela îmi va sluji. Cel ce se dedă la înşelăciune nu va locui în casa mea; cel ce spune minciuni nu va sta înaintea mea. În fiecare dimineaţă voi nimici pe toţi cei răi din ţară, ca să stârpesc din cetatea Domnului pe toţi cei ce săvârşesc nelegiuirea.”

Cum arată o inimă curată? David a avut cele mai bune intenții când a scris acest Psalm, această rugăciune. Aceasta a fost inima lui David, deși a făcut câteva compromisuri în viață. Însă Domnul spune că David a fost om după inima lui Dumnezeu pentru că s-a pocăit. David și-a stabilit un standard foarte înalt, chiar dacă nu a putut să rămână acolo întotdeauna. Ca să rămânem în curăție trebuie să fim vigilente. Îndiferent de vârstă, trebuie să veghem. Nu contează cât de mature spiritual suntem, nu ne putem permite să trăim fără grijă. Nu contează câtă experiență de viață avem sau cât de mulți ani avem la credință. Să nu punem garda jos.

Niciodată nu ajungem la punctul în care nu avem nevoie de harul Domnului ca protecție și siguranță. Numai El ne poate păzi inimile de păcatul care ne pândește până închidem ochii pentru totdeauna. Ai hotărât să-ți păstrezi mintea și inima curată? Ai hotărât să-ți păstrezi vorbirea și purtarea curată? Te-ai hotărât să ai o viață curată acasă și în public? Oricine poate să pară spiritual în biserică, în public, dar acasă ce facem? Poate nu spunem lucruri rele, dar ce gândim? Unde dăm testul curăției/sfințeniei? Acasă, când se vede felul în care îl tratez pe soțul meu, pe copilul meu, pe părinții mei sau pe părinții soțului meu. Examenul curăției/sfințirii îl dăm la locul de muncă și în relații.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s