Cain a eșuat

Geneza 4:17-26

Geneza 4:25 : ,,Adam s-a împreunat iarăşi cu nevastă-sa; ea a născut un fiu şi i-a pus numele Set „căci” a zis ea „Dumnezeu mi-a dat o altă sămânţă în locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain”.”

Vrem să știm unde şi-a găsit Cain nevastă și ce au făcut descendenţii lui. Au zidit oraşe şi cetăţi. Au crescut animale. Au inventat tot felul de lucruri şi instrumente. Au fost muzicieni vestiţi. Arta s-a dezvoltat în mijlocul lor. Urmaşii lui Cain nu L-au cunoscut pe Dumnezeu. S-au lăudat cu poligamia şi cu crima. Urmaşii lui Cain au fost oameni lumeşti, neevlavioşi, nu L-au iubit pe Dumnezeu. Civilizaţia din vremea lui Cain se aseamănă cu civilizaţia noastră. Suntem foarte ocupaţi cu tot felul de lucruri şi nu avem timp pentru Dumnezeu. Societatea noastră este plină de tot felul de lucruri, dar Dumnezeu lipseşte din ea.

Cain a eşuat în transmiterea adevărului reprezentat de Dumnezeu către noua generaţie. El a propagat felul lui de viaţă. O viaţă trăită fără Dumnezeu, transmite noii generaţii o viaţă trăită în păcat. Familiile noastre au o mare influenţă asupra noastră. Familia propagă un tipar al păcatului. Familia transmite obiceiuri bune sau rele. De multe ori semănăm mânie şi amărăciune în familie. De multe ori am văzut acelaşi tipar repetându-se în mai multe generaţii (mânie, amărăciune, obezitate, beţie, minciună, lăcomie, mândrie, fățărnicie, vorbire de rău, iuţime, necredinţă, neiertare, răutate, certuri, aventuri extraconjugale etc.).

Doamne, binecuvântează familia mea ca să iubim valorile Tale și să le transmitem noii generații.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s