Cheamă Numele Domnului

Geneza 13:4: ,,Şi acolo, Avram a chemat Numele Domnului.”

Avraam s-a întors la locul de închinare, la Betel şi a chemat Numele Domnului. Ce înseamnă să chemi Numele Domnului? Cum chemaţi Numele Domnului în familia voastră? Dumnezeu l-a chemat pe Avraam să se mute în altă ţară. Mutarea în altă casă sau în altă ţară nu este uşoară. Poate tu nu te vei muta, dar poate că se vor muta vecinii tăi. Cum îi vei încuraja pe cei care se mută în alt oraş sau în altă ţară? Prietenia şi ajutorul tău pot fi un balsam pe rană. Pregăteşte-l pe copilul tău pentru schimbările pe care le va întâmpina în viaţă. Învaţă-l să cheme Numele Domnului în ajutor. Adevărurile Scripturii au un înţeles special atunci când trecem prin schimbătoarele circumstanţe ale vieţii. Găsim putere şi binecuvântări pe măsură ce citim Biblia împreună cu scumpii noştri copii. Să învăţăm să privim deasupra frământărilor zilnice şi să aşteptăm viitorul cu bucurie, anticipând revenirea Domnului Isus.

Roagă-te împreună cu fiul tău sau cu fiica ta pentru toate detaliile schimbării. Dacă vezi  tensiune sau îngrijorare, opreşte-te şi roagă-te. Lasă-l pe copilul tău să vadă că te încrezi în Dumnezeu şi în ajutorul Lui. Atitudinea ta va influenţa atitudinea copilului tău. Din când în când, explică schimbările care urmează să fie făcute. Ţine-i pe toți ai casei la curent cu evenimentele noi. Copiii se îngrijorează mai puţin dacă ştiu ce urmează să se întâmple. Fă planuri din timp. Fă cercetări cu privire la lucrurile noi (şcoală, vecinătate, magazine etc.). Permite-i copilului tău să-i informeze pe cei dragi şi pe prieteni despre noutăţile din viaţa lui. Ascultă temerile copilului tău şi însoţeşte-l atunci când merge la culcare, asigurându-l că totul va fi bine. Spune-i povestiri amuzante despre alţii, care au experimentat noutăţile vieţii cu mult curaj. Fă liste cu lucruri care vor rămâne la fel (familia, jucăriile, patul, Dumnezeu etc.) şi liste cu lucruri noi (casă, şcoală, biserică, prieteni noi etc.). Păstrează poze ca amintiri. Păstrează o înregistrare video, dacă poţi, cu lucrurile vechi, căci ea va fi o amintire frumoasă. Lasă-l pe copil să te ajute la împachetat şi în tot procesul mutării într-un loc nou. Vizitează cu copilul mai multe case sau cartiere ca să se familiarizeze cu locuri noi. Roagă-te înainte de a părăsi un loc şi mulţumeşte-I Domnului pentru că ai avut un adăpost, unde să locuieşti pentru o vreme. Roagă-te şi pentru cei care vor veni în casa de unde pleci. Binecuvântează oamenii, şi copiii tăi vor ajunge să-i preţuiască pe alţii.

O mutare în alt loc este un timp de reevaluare. Sunt anumite activităţi care au valoare şi trebuie păstrate, dar altele vor fi excluse. Despărţirea de prieteni este o ocazie pentru copil ca să înveţe dependenţa de Dumnezeu, care este tot timpul lângă el, mai ales atunci când pierde pe cineva (prieteni, membri din familie sau biserică). Dependenţa de Dumnezeu în schimbările vieţii ne maturizează credinţa. Roagă-te pentru călăuzirea Domnului în ceea ce priveşte alegerea unei noi biserici. Dacă devenim membri ai unei biserici care împărtăşeşte aceleaşi valori spirituale, ne vom simţi mai acasă. Fii atentă să nu faci să pară un eveniment trist părăsirea locului şi mutarea în alt oraş, căci acest eveniment poate să fie o oportunitate ca să creşteţi spiritual şi să experimentaţi alte binecuvântări. Cere-I Domnului călăuzire în fiecare zi, ca să vezi prezenţa Lui şi felul cum lucrează El în familia ta – prin toate schimbările vieţii.

Cheamă Numele Domnului prin toate schimbările vieţii!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s