Vedenie

Vedenie

Apocalipsa 17:1-6

Apocalipsa 17:3: ,,Şi m-a dus, în Duhul, într-o pustie. Şi am văzut o femeie, şezând pe o fiară de coloare stacojie, plină cu nume de hulă, şi avea şapte capete şi zece coarne.”

                Această femeie reprezintă lumea și poftele ei. Pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșia vieții aparțin lumii și Dumnezeu ne spune să nu iubim lumea, nici lucrurile din lume. Poți să vezi contrastul dintre lucrurile lui Dumnezeu și cele interzise? Care lucruri te atrag mai mult: cele lumești sau cele cerești? Matei 6: 19-21 ne spune: ,,Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina, şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.”

Dumnezeu va înfrânge lumea și toate sistemele care I se opun. Loialitatea față de Hristos este incompatibilă cu pofta, plăcerile și puterea lumii. Ființa umană este atrasă de strălucirile lumii, de căile lumii. Trăim vremuri grele când felul de trai al creștinilor seamănă cu felul de trai al lumii. Cea mai mare provocare în viața creștinilor nu este persecuția, ci seducția lumii. Înfluența răului crește în viața creștinilor și mulți cad, trăind ca lumea. Creștinii cheltuiesc banii ca și necreștinii. Creștinii petrec timpul ca și necreștinii. Păcatul imoralității sexuale crește între cei credincioși. Divorțul este în creștere între cei credincioși. În multe familii de creștini prioritățile în creșterea copiilor sunt aproape la fel ca și în familiile de necredincioși: sport, muzică, dans, jocuri și vacanțe. Învățătura biblică lipsește în multe case. Nu mai rămâne timp pentru studiul Bibliei și pentru rugăciune. Care sunt valorile tale? Care sunt prioritățile tale? Îl iubești pe Domnul mai mult decât orice? Îl cauți pe Isus mai mult decât orice? Reflectă viața ta faptul că ești diferită de lumea în care trăiești?

Foarte multe lucruri rele sunt împachetate frumos ca să arate bine și să atragă privirile și interesul. Nu întotdeauna căpătăm ceea ce vedem, căci înșelătoria este mare. Aceasta este metoda lumii: să atragă, să înșele. Cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie în loc să cheltuim bani pentru Împărăția lui Hristos. Prea adesea vrem să ne distrăm trupul și neglijăm sufletul. Nu contează cât de atrăgătoare este lumea, Hristos este cea mai mare comoară și bucurie. Domnul Isus este mult mai mult decât poate lumea oferi! Acest lucru trebuie să se reflecte în felul nostru de trai: în căsătorie, în cheltuirea banilor, în creșterea copiilor, în relații, în tot ce facem.

Doamne, ajută-mă să nu iubesc lumea și poftele ei!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s