Te rog, dă-mi izbândă astăzi

Geneza 24:1-27

Geneza 24:12: ,,Şi a zis: „Doamne, Dumnezeul stăpânului meu Avraam! Te rog, dă-mi izbândă astăzi şi îndură-Te de stăpânul meu Avraam”.”

Slujitorul lui Avraam s-a rugat şi a cerut călăuzire în călătoria lui. Această călătorie a durat în jur de trei sau patru săptămâni. Nu a fost uşoară, însă Dumnezeu i-a binecuvântat călătoria. Responsabilitatea acestui slujitor a fost mare, dar mai mare a fost călăuzirea Domnului, căci Dumnezeu îi călăuzeşte pe toţi cei care se încred în El. În rugăciunea lui, Eliezer a cerut un semn foarte clar, rezonabil. A vrut ca  Dumnezeu să intervină în misiunea pe care trebuie să o îndeplinească. Dumnezeu aude şi răspunde la rugăciunile celor credincioşi. Poate te întrebi uneori cum îţi va răspunde Dumnezeu la rugăciune. Poţi să îţi imaginezi cum ar fi dacă Dumnezeu ţi-ar răspunde exact aşa cum te rogi? Cum putem cunoaşte că suntem călăuziţi de Dumnezeu în rugăciune şi nu de firea noastră pământească?

Dumnezeu confirmă răspunsul la rugăciune prin diverse circumstanţe şi prin diverse semne. Poate că astăzi trebuie să îi vorbeşti vecinei tale despre Domnul Isus. Cum ştii că trebuie să faci acest lucru? Poţi să te rogi cam aşa: Doamne, fie ca astăzi vecina mea să mă întâmpine pe drum şi prin aceasta voi cunoaşte că trebuie să-i vorbesc despre Domnul Isus! Poate crezi în coincidenţe sau în circumstanţele bine stabilite de Dumnezeu pentru fiecare lucru mic sau mare. Dacă ai pace în inima ta, dovedeşte acest lucru că eşti călăuzită de Domnul în lucrul respectiv? Care este partea mea de lucru şi care este partea lui Dumnezeu? Partea mea este să mă rog specific şi să aştept răspunsul lui Dumnezeu. Cât de specific te rogi tu? Sau cât de general? Cât de mult aştepţi răspuns la rugăciune sau ai şi uitat pentru ce te-ai rugat? Cum continui să te rogi când Dumnezeu nu îți răspunde?

Credincioşii trebuie să se roage specific şi să aştepte răspuns de la Domnul, apoi, să-I dea glorie Domnului pentru răspuns şi ajutor. Cu siguranță te-ai rugat săptămâna aceasta și ai căutat lumină de la Domnul pentru familia ta. De-a lungul vieții ai învățat să transformi rugăciunile generale în rugăciuni personale şi specifice situaţiilor prin care treci. Dacă ar fi să te duci la doctor astăzi, cum te-ai ruga? Poți spune simplu: Doamne, fii cu mine la doctor! Sau poți să te rogi ca Domnul să îi dea înţelepciune doctorului pentru a afla cu uşurinţă problema ta şi mai poți cere ajutor să înţelegi ce îţi spune doctorul și să primeşti tratamentul cel mai bun la care corpul tău să răspundă cu bine. Nu știu cum te rogi pentru soţul tău. Poți să rosteşti o rugăciune simplă sau poți să te rogi pentru fiecare detaliu din viaţa lui. Alege să te adânceşti în rugăciune şi să cercetezi Cuvântul ca să rosteşti rugăciuni după Cuvântul Lui. Domnul îți va da confirmare că ţi-a ascultat rugăciunea și te va călăuzi în rugăciune, căci Dumnezeu dă o călăuzire clară celor care se roagă şi se încred în El. Să te rogi ca să ai direcţii clare şi răspunsuri la rugăciune. Dacă Domnul îţi răspunde la rugăciune, să Îi mulţumeşti, să Îi dai glorie Celui căruia I se cuvine toată închinarea.

Roagă-te Domnului specific şi încrede-te în El!

Leave a comment