Ce ne învață oamenii fățarnici / toxici ?

De ce lasă Dumnezeu oameni toxici/fățarnici în viața ta și cum Dumnezeu folosește greul spre binele tău și al altora?

Este foarte ușor să fim înconjurați de oameni toxici. Poate ești într-o situație grea, dar să știi că Dumnezeu vrea eliberarea ta. Diavolul vrea să fii sclava altora.

Uneori, va trebui să slujim sub autoritatea unor oameni toxici. Iosif a fost supus în Egipt, David i-a fost supus lui Saul, Iacov i-a fost supus lui Laban, poporul Israel a fost rob in Egipt.

Dar vine și izbăvirea, nu uita. Dumnezeu nu este supărat pe tine și nu te pedepsește, ci te întărește prin încercările vieții.

Doamne, ce vrei să mă înveți acum? Ce vrei să schimbi în mine?

  1. Dumnezeu îți întărește identitatea ta în Hristos. Vina, rușinea și manipularea sunt folosite de cei toxici ca să te debalanseze. Îți este de ajuns aprecierea Domnului sau cauți din greu aprobarea altora? Uneori respingerea altora ne învață să nu căutăm aprobarea lor așa de mult, ca atunci când vânturile suflă cu putere să fim ca un pom sădit lângă un izvor de apă care și-a întins rădăcinile adânc și are stabilitate.
  2. Dumnezeu îți întărește credința. În relații grele totul pare contradictoriu și ești nevoită să crezi Cuvântul și nicidecum circumstanțele. Iacov a întâlnit pe Laban și a fost nevoit să slujească 20 de ani unui om toxic. Crezi promisiunile Lui când ți-e greu? Nu uita că destinul tău este scris de Dumnezeu nu de om. Uită-te la Dumnezeu, rămâi în credința care poate muta munții din viața ta. Perseverența te va ajuta.
  3. Dumnezeu vrea ca El să fie Tatăl tău ceresc care îți poartă povara. Părinții, conducătorii pot fi toxici, dar sunt oameni limitați. Să ne ținem ochii la Tatăl Ceresc care ne va ajuta să vedem, să avem viziune, perspectivă.
  4. Dumnezeu vrea să ne vindece răni mai adânci. Cu cât mai adâncă este rana, cu atât mai puternică este vindecarea. Toxicitatea altora va scoate la suprafață adevărul din adâncurile noastre tocmai ca să ni se descopere vindecarea de care avem nevoie. Unele răni sunt tare vechi (primii 5 ani din viață), dar aduse la suprafață pot fi vindecate. Când vedem rănile noastre să căutăm Vindecătorul. Vine vremea să fii în jurul oamenilor sănătoși.
  5. Dumnezeu vrea să creștem. Unii oameni care sunt talentați sunt toxici. Lângă ei creștem și ne dezvoltăm sub presiune chiar. Învățăm unii de la alții, chiar și de la cei toxici. Iosif a învățat în casa lui Potifar cum să conducă o casă, cum să rămână în curăție chiar sub presiunea unei femei seducătoare la rău. În închisoare, Iosif a învățat dezvotând noi calități pe care le-a folosit mai târziu ca să salveze multe vieți.

Oare ce vrea Dumnezeu să înveți, să dezvolți?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s