Ioan 18:1b
,,Era
o grădină
în care a intrat
El
şi
ucenicii Lui.“
Domnul Isus a petrecut timp cu ucenicii şi deseori se întâlneau în grădină unde aveau un loc special pentru grupul lor. Domnul Isus i-a numit pe ucenici „prieteni“ (Ioan 15:14-15). Învaţă pe copilul tău sau al altora ce este prietenia şi loialitatea.
Petru a fost loial Domnului, chiar dacă a greşit.
Prietenia este un lucru foarte valoros în viaţă.
În relaţii învăţăm despre noi, despre alţii şi despre viaţă.
Să ai un prieten bun este o comoară, şi vei vrea pentru copilul tău prieteni buni.
Unii copii se împrietenesc uşor, alţii nu. Sunt copii care vor mulţi prieteni, sunt copii care se mulţumesc cu unul singur. Fiecare copil este diferit.
Numărul prietenilor nu este semnificativ ci calitatea relaţiilor contează. Prietenia constructivă este importantă. Tu vrei ca şi copilul tău să ştie să aleagă prietenii care au o influenţă bună asupra lui.
Ajută-l pe copil, şi chiar creează oportunităţi în care copilul să întâlnească şi să dezvolte prietenii sănătoase. În prietenie se vede personalitatea mai bine (punctele tari şi cele slabe). Vei vedea că unii îl ajută să-şi dezvolte defectele (răutatea), iar alţii îl ajută să-şi dezvolte calităţile (bunătatea).
Primii prieteni îţi vor da posibilitatea să-l înveţi pe copil despre caracter, valori şi relaţii în general.
Domnul să pună în viaţa ta prietene bune, credincioase şi evlavioase!
Imi doresc sa fiu o prietena loiala prietenelor mele, sa le iubesc, sa le apreciez prietenia lor si dragostea lor fata de mine, sa simt cu ele cind trec prin necaz, sa am compasiune pt ele, sa ma rog pt ele. Sa le caut, sa le dau un telefon, sa le trimit o nota de apreciere sau sa le incurajez cu un cuvint spus la vreme potrivita.
Multumesc Domnului mult, pt prietenele mele, pt cuvintele de incurajare si apreciere, si pt dragostea lor fata de mine. Domnul sa ne binecuvinteze pe noi toate care ne cunoastem sa ne iubim si sa ne apreciem ca ne avem una pe alta.
cu dragoste, o prietena care iubeste
Mariana