În Templu

Ioan 2:11-25

„După aceea Isus S-a pogorât la Capernaum, împreună cu mama, fraţii şi ucenicii Lui şi acolo n-au rămas multe zile. Paştele Iudeilor erau aproape şi Isus S-a suit la Ierusalim. În Templu i-a găsit pe cei ce vindeau boi, oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani şezând jos. A făcut un bici de ştreanguri şi i-a scos pe toţi afară din Templu, împreună cu oile şi boii; a vărsat banii schimbătorilor şi le-a răsturnat mesele şi le-a zis celor ce vindeau porumbei: „Ridicaţi acestea de aici şi nu faceţi din casa Tatălui Meu o casă de negustorie.“  Ucenicii Lui şi-au adus aminte că este scris: „Râvna pentru casa Ta mă mănâncă pe Mine.“ Iudeii au luat cuvântul şi I-au zis: „Prin ce semn ne arăţi că ai putere să faci astfel de lucruri?“ Drept răspuns, Isus le-a zis: „Stricaţi Templul acesta, şi în trei zile îl voi ridica.“ Iudeii au zis: „Au trebuit patru zeci şi şase de ani, ca să se zidească Templul acesta şi Tu îl vei ridica în trei zile?“ Dar El le vorbea despre Templul trupului Său. Tocmai de accea când a înviat din morţi, ucenicii Lui şi-au adus aminte că le spusese vorbele acestea şi au crezut Scriptura şi cuvintele pe care le spusese Isus. Pe când era Isus în Ierusalim, la praznicul Paştelor, mulţi au crezut în Numele Lui, căci vedeau semnele pe care le făcea. Dar Isus nu se încredea în ei, pentru că îi cunoştea pe toţi. Şi nu avea trebuinţă să-I facă cineva mărturisiri despre nici un om fiindcă El Însuşi ştia ce este în om.“

 

Cum explici tu expresia aceasta: „Râvna pentru casa Ta mă mănâncă pe Mine?“

Cine face ordine în biserica ta? Cum?

Cum şi cine ar trebui să rezolve dezordinea din biserică?

Cum crezi că se zideşte Templul Domnului? În câţi ani?

Trebuie să ne zidim sufleteşte toată viaţa sau nu? Cum te zideşti tu? În fiecare zi? În ziua Domnului? Din când în când?

Crezi tu Cuvântul sau aştepţi semne şi minuni de la Domnul? Crezi că Domnul ştie tot ce este în tine?

 

Crede din toată inima ta tot ce a spus Domnul Isus!

 

Advertisement

One thought on “În Templu

  1. foarte interesant mesajul!si toate celelalte pe care le primesc zi de zi sunt impresionante!va multumesc si Domnul sa va binecuvinteze!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s