„Pavel si Sila au mers la puscarie. Acum este randul tau” – mesaje care sfideaza credinta si normalitatea in SUA

AlbertsonsTraim vremuri in care nu ne mai mira nimic, pentru ca ceea ce se intampla in jurul nostru este de multe ori parca rupt din sfera fantasticului.

Democratia, folosita pe post de umbrela pentru orice decizie trasnita care se ia in orice loc si la orice nivel, a faramat granitele bunei cuviinte si ale normalitatii, ne mai tinandu-se cont nici de legile crestine si nici de optiunile majoritatii vietuitorilor mult-incercatei planete Pamant. Si credeti-ma pe cuvant ca nu e nici o exagerare aici, si-mi voi sustine spusele in cele ce urmeaza cu relatarea unui fapt real.

Zilele trecute, in timp ce-mi faceam cumparaturile la unul din supermarketurile Albertsons din orasul Peoria (Arizona), privirea mi s-a oprit asupra unui domn care purta un tricou pe care era inscriptionat urmatorul mesaj: „Paul and Silas went to prison. Now it’s your turn” (Pavel si Sila au mers in puscarie. Acum este randul tau). La inceput, cand am vazut ca e vorba de Pavel si Sila, am crezut ca este un mesaj crestin.

M-am uitat apoi mai atent si am realizat ca respectivul purta un tricou de culoare mov. Alaturi de el era o persoana cu par blond pe care n-am putut sa o identific daca era femeie sau barbat. Mai exact, nu stiu nici acum daca era femeie care arata ca un barbat sau un barbat care arata ca o femeie. Mesajul de pe tricou a putut sa apara in urma deciziei Curtii Supreme de Justitie a SUA prin care s-a legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex in toate cele 50 de state, si se adresa in mod peiorativ crestinilor folosindu-se numele unor importante personaje din Biblie.

Cu alte cuvinte: „Acum suntem in legalitate. De azi inainte, daca va exprimati opinia impotriva stilului nostru de viata, ajungeti la racoare”. Mi-au venit atunci in minte cuvintele Mantuitorului care a spus: „Acum este ceasul vostru si puterea intunericului”. Partea buna este ca intunericul dureaza doar un ceas.

La iesirea din magazin m-am uitat dupa cei doi care disparusera intr-un truck condus de „femeia” blonda. Cerul mereu senin al Arizonei se intunecase. Era seara si stiam ca va veni intunericul. Se innoptase insa parca prea devreme…

Pe drum spre casa ma gandeam la Pavel si la Sila. La cetatile din vechime (Sodoma si Gomora) si la America zilelor noastre. Sa trebuiasca sa privim de-acum inainte anormalul ca pe o normalitate?

Sa protestam? – slabe sanse de izbanda! Si-atunci?… Dumnezeu sa ne lumineze mintile si pasii, sa nu ne lase prada puterii intunericului si sa putem gasi drumul care duce spre izbanda finala: desavarsirea noastra ca fiinte spirituale, in credinta si smerenie!

Articol de  Octavian D. Curpas
Phoenix, Arizona

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s