Domnul va purta de grijă

provideGeneza 22:1-22

Geneza 22:8: „Fiule”, a răspuns Avraam „Dumnezeu Însuşi va purta grijă de mielul pentru arderea-de-tot.” Şi au mers amândoi împreună înainte.”

Ce mare uşurare şi câtă bucurie a fost în inima lui Avraam când a văzut împlinirea acestor cuvinte! El nu a cunoscut detaliile, dar a ştiut că Dumnezeu poartă de grijă. Ce mare profeţie! Domnul a purtat de grijă şi a pregătit Mielul pentru jertfă. Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii, a venit şi S-a jertfit ca să îi mântuiască pe cei păcătoşi.

Ceea ce a spus Avraam (,,Domnul va purta de grijă”) s-a întâmplat. Cel care trimite testul, este Cel care poartă de grijă pentru ca noi să ieşim biruitori din el. Dumnezeu a intervenit la momentul potrivit. Nici mai devreme, nici mai târziu, ci chiar la timpul potrivit. Domnul a pregătit un berbec pentru jertfă în locul lui Isaac. Isaac a purtat lemnele pentru jertfă, iar Domnul Isus a purtat păcatele omenirii. Noi meritam moartea, dar Domnul Isus a murit pentru noi ca să ne izbăvească de moartea veşnică şi de separarea de Dumnezeu.

Dumnezeu i l-a dat lui Avraam înapoi pe fiul lui, comoara inimii lui şi Avraam s-a bucurat. Aştepţi ziua când Domnul îţi va da şi ţie comoara pregătită de El, pentru că ai fost un rob bun şi credincios (Matei 25:21)? Avraam ne-a arătat calea Lui. Este alegerea ta aceea de a umbla pe calea Lui?

În Evrei 12:1-2, suntem sfătuiţi: ,,Şi noi, deci, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-i era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.”

Ce sfârşit triumfător în viaţa lui Avraam! Ai experimentat şi tu bucurie atunci când ai ascultat de Dumnezeu, făcând un  mare sacrificiu?

Dumnezeu le poartă de grijă celor care caută voia Lui. Dumnezeu poartă de grijă într-un fel foarte natural. Berbecul era în tufiş. Nu a  căzut din cer.

Purtarea de grijă a lui Dumnezeu este spre slava Lui, nu a noastră. Adevărata credinţă se bucură de purtarea de grijă a lui Dumnezeu acum şi în viitor. Cum ţi-a purtat de grijă Domnul în săptămâna aceasta? Ai fost prea ocupată să vezi? Ţi-ai ridicat ochii spre Domnul să vezi cum are El grijă de tine? Ai uitat? Te-a cuprins disperarea? Cum vei experimenta purtarea Lui de grijă în săptămâna care vine? Dacă ai nevoie de ajutor, la cine vei alerga?

Dumnezeu l-a testat pe Avraam. Dumnezeu i-a purtat de grijă şi el s-a bucurat de promisiunile Lui. Care este situaţia ta?

Doamne, Te slăvesc pentru purtarea Ta de grijă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s