8 Ianuarie

8 Ianuarie

Geneza 1:1: ,,La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.”

Oare de ce mulţi oameni nu cred în creaţie, ci în evoluţie? În primul rând din cauza răului, din cauza lui Satan, cel care întunecă mintea omului. Fiecare om are libertatea de a alege să creadă ce spune Dumnezeu sau ce spune gândirea umană stăpânită de cel rău. Mândria îi determină pe oameni să creadă că ei ştiu totul. Universul devine un sistem închis dacă nu-L recunoaştem pe Dumnezeul Creator, cu care putem avea o relaţie personală. Mulţi cred că omul a evoluat din animale şi mai cred că omul este cel mai capabil animal – spun că el nu este dator nimănui cu nimic.

Cine crede ce spune Biblia despre Creatorul tuturor lucrurilor, dă slavă Celui ce a creat totul prin puterea Lui, cu un scop bine determinat şi într-o ordine desăvârşită. Dacă noi ştim acest adevăr, trebuie să fim conştienţi că vom da socoteală Stăpânului pentru tot ceea ce facem. Dumnezeu controlează natura, Dumnezeu stăpâneşte tot universul. Biblia nu ne spune data când Dumnezeu a creat pământul cu tot ce este pe el. Nu ne este descoperită vârsta universului, dar ne este revelat Creatorul. Mulţi oameni cred că Biblia este într-un permanent conflict cu ştiinţa. Oamenii de ştiinţă au făcut greşeli, dar Biblia niciodată. Credincioşii care cunosc adevărul lui Dumnezeu, nu se tem de noile descoperiri ale ştiinţei, căci nu poate fi descoperit decât ceea ce Dumnezeu a creat. Trebuie să fim smeriţi şi atenţi înainte de a ne prezenta concluziile despre Creator şi creaţia Lui. Trebuie să evităm neînţelegerile care dăunează prezentării puterii creative a Dumnezeului nostru.

Vei crede, oare, punctele de vedere ale altora în ceea ce priveşte creaţia? Care îţi va fi reacţia faţă de cei care nu au convingeri personale în ceea ce priveşte creaţia? Eşti deschisă să descoperi în Cuvântul Domnului noi evidenţe ale puterii Lui? Realizezi tu că Dumnezeu, Creatorul, te-a aşezat în lume cu un scop măreţ? Cum îţi schimbă acest lucru gândurile şi planurile vieţii tale? Te rogi pentru călăuzire? Trăieşti cu demnitate, ştiind că eşti o parte specială a creaţiei lui Dumnezeu? Recunoşti prezenţa Duhului Sfânt în viaţa ta? El creează viaţă şi lumină înlăuntrul tău şi-ţi dă putere să împlineşti scopul Lui în situaţiile prin care treci. Cum demonstrează viaţa ta că tu crezi că ai fost creată de Dumnezeu şi pentru Dumnezeu? Te bucuri cu adevărat de prezenţa Duhului Sfânt în viaţa ta?

Mulţumeşte-I Creatorului tău

pentru că El a făcut cerurile şi pământul!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s