16 Ianuarie

16 Ianuarie

Geneza 1:20-23

Geneza 1:20: ,,Dumnezeu a zis: „Să mişune apele de vieţuitoare şi să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului.” 

În ziua a cincea, Dumnezeu a creat vieţuitoarele din ape, păsările şi peştii. Pământul a fost pregătit pentru viaţă, pentru animalele care se mişcă, se târăsc sau zboară. Dumnezeu a umplut mările cu peşti de tot felul şi văzduhul cu păsări de tot felul.  La cuvântul lui Dumnezeu, au apărut o mulţime de creaturi vii. Dumnezeu le-a dat viaţă. Fiecare animal a găsit mediul potrivit ca să trăiască. Unele păsări migrează mii de kilometri în fiecare an. Altele, se întorc de unde au plecat numai o dată în viaţă şi atunci doar pentru a muri.

Când te-ai bucurat ultima dată de ciripitul păsărelelor? Când L-ai lăudat pe Domnul pentru înţelepciunea Lui în creaţie? Câtă admiraţie ai tu faţă de toate vietăţile care trăiesc şi se mişcă pe pământ, în ape sau în văzduh? Ce ştii despre Creatorul lor? Dumnezeu a umplut pământul şi apele cu viaţă.

Cum ai descrie viaţa ta? Plină? Goală? Fără nici o activitate? Plină de activităţi care nu au o valoare veşnică? Este viaţa ta plină de roade? Care este scopul tău în viaţă şi cum îl împlineşti? Este viaţa ta plină de activităţi care contează pentru eternitate? Eu recunosc că de multe ori petrec timp cu lucruri care nu fac nici o diferenţă în viaţa mea. Îmi storc puterile cu lucruri neimportante. Mă voi ruga Domnului ca să mă ajute să mă ocup mai mult de lucrurile care au valoare veşnică! Te vei ruga Domnului să te ajute să identifici lucrurile fără valoare la care trebuie să renunţi? Îi vei cere să aducă în viaţa ta roade care au o valoare veşnică? Te vei ruga Domnului să-ţi dea scopuri noi în viaţă, care fac o diferenţă în lumea în care trăieşti?

În ziua a cincea, Dumnezeu a binecuvântat lucrarea Lui. Dumnezeu binecuvântează toate creaturile Lui. Dumnezeu le-a dat putere de reproducere. Ele au primit viaţă de la Dumnezeu şi trebuie să o dea mai departe: să crească, să se înmulţească şi să umple pământul. Ai primit o viaţă nouă atunci când ai crezut în Domnul Isus? Pentru cine te rogi ca să primească o viaţă nouă prin credinţa în Dumnezeu şi în lucrarea Lui?

Tu ai primit o viaţă nouă prin credinţa în Hristos!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s