27 Ianuarie

27 Ianuarie

Geneza 2:18-25

Geneza 2:22: ,,Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.”

În capitolul întâi din Geneza, Dumnezeu a zis că este bine şi foarte bine, tot ceea ce a creat El. În capitolul 2 din Geneza, Dumnezeu spune că nu este bine ca omul să fie singur. Adam nu avea un ajutor. Dumnezeu este aşa de bun, încât i-a dat lui Adam o soţie. Adam nu a ştiut că are nevoie de ea. Oare când a văzut că animalele au câte o pereche s-a gândit că el însuşi nu are o parteneră?

Dumnezeu nu a creat-o pe Eva din capul bărbatului, căci ea nu trebuia să îi fie superioară lui Adam. Dumnezeu nu a creat-o pe Eva din picioarele lui Adam, căci ea nu îi este inferioară şi nu trebuie călcată în picioare. Dumnezeu, cu mâna Lui, a creat-o pe Eva cu multă dragoste, cu sensibilitate şi cu bunătate. A luat-o din coasta lui Adam, care este aproape de inima lui, căci ea are nevoie de dragostea, de grija şi de protecţia lui. Bărbatul şi nevasta trebuie să fie loiali unul altuia mai mult decât oricui (după Dumnezeu).

Imaginează-ţi prima căsătorie: o femeie şi un bărbat. Eva a fost darul lui Dumnezeu pentru Adam. Omul trăieşte în relaţii şi prin ele Îl glorifică pe Dumnezeu. Oare relaţiile dificile Îl glorifică pe Dumnezeu? Cum? Există în orice relaţie un dar de la Dumnezeu pentru om? Cu toţii ne dorim relaţii plăcute, calde, blânde şi căutăm oameni generoşi; o, dar cum ne schimbă Domnul în relaţiile dificile? Oare ,,eu” trebuie să mă schimb în relaţiile dificile?

De câte ori te-ai rugat ca Domnul să-i schimbe pe cei din jurul tău?

De câte ori te-ai rugat ca Domnul să-l schimbe pe soţul tău?

De câte ori te-ai rugat ca Domnul să te schimbe pe tine?

De câte ori te-ai rugat să înţelegi de ce a pus Domnul o persoană dificilă în viaţa ta? Pe cine crezi că foloseşte Domnul în viaţa ta, că să-I cunoşti bunătatea şi harul? Ce persoană a fost pusă de Dumnezeu în viaţa ta pentru a te ruga pentru ea? Când a fost ultima dată când Dumnezeu Şi-a arătat bunătatea prin tine faţă de cineva, faţă de o persoană dificilă?

Relaţiile sunt hotărâte de Dumnezeu pentru un scop: ca să-L glorifice pe El! Recunoşti scopul Lui în relaţiile tale? Cum vei trăi săptămâna aceasta în relaţiile dificile din viaţa ta? Vei lăsa puterea Duhului Sfânt să ducă la bun sfârşit lucrarea la care ai fost chemată?

Dumnezeu doreşte să aibă o relaţie personală cu fiecare om. Dumnezeu a avut grijă de Adam şi i-a dat o nevastă. Cum ştii că El are grijă de tine? Ce ţi-a dat ţie Domnul în săptămâna aceasta? Bunătate? Bucurie? Iertare? Cum te bucuri azi de relația ta cu Domnul?

Păstrează o relaţie personală cu Dumnezeu!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s