2 Februarie

2 Februarie

Geneza 3:1-6

Geneza 3:1: ,,Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină”?”

Şarpele din Eden este sursa tuturor relelor. El fură Cuvântul din inima şi din mintea noastră. El plantează sămânţa falsă în bisericile noastre, căci vrea ca buruienile să arate ca grâul. El este înşelătorul, prefăcutul, rebelul. El a sădit îndoiala şi nemulţumirea în inima Evei. Eşti nemulţumită cu circumstanţele vieţii tale?

Diavolul i-a sugerat Evei să-şi apere drepturile, poftele şi plăcerile. A captat atenţia Evei asupra unui singur lucru interzis, până când ea a uitat de toate celelalte lucruri pe care le avea. Încotro se îndreaptă  atenţia ta? Ţi se pare că nu-i drept să n-ai anumite bunuri? Ce poţi să spui despre interdicţii? Ţi-a sugerat diavolul că poţi să scapi cu bine, chiar dacă nu asculţi de Cuvântul Domnului?

Eva a pierdut frica sănătoasă de Domnul şi a ajuns să se îndoiască de pedeapsa Domnului. Aceleaşi tactici le foloseşte diavolul şi astăzi. El îi ispiteşte pe oameni, le şopteşte că nu există iad, zicând: „Cum poate un Dumnezeu bun să trimită pe cineva în iad?” De fapt, noi alegem raiul sau iadul prin ascultarea sau neascultarea noastră faţă de Dumnezeu.

Cuvântul lui Dumnezeu nu se schimbă. De fapt, Domnul Isus ne vorbeşte mai mult despre pedeapsa din iad, decât despre răsplătirile care ne aşteaptă în cer.

Diavolul o ispiteşte pe Eva, o ademeneşte cu gândul că poate să ajungă înţeleaptă şi puternică asemenea lui Dumnezeu („vei fi ca Dumnezeu…”Geneza 3:5). Ce tragedie! În loc să aştepte să primească de la Dumnezeu cunoştinţa binelui şi răului, Eva a ales independenţa de Dumnezeu. Pe de altă parte, Domnul Isus l-a învins pe Satan, duşmanul, căci a rămas în voia Tatălui. Cum încearcă cel rău să te facă independent faţă de Domnul? Cum îţi întunecă el mintea ca să nu vezi revelaţia primită de la Dumnezeu? Ce influenţă au gândirea lumii şi atracţiile ei asupra ta?  Cine îţi influenţează cel mai mult viaţa? Unde te duce această influenţă?

Alege zilnic ascultarea de Dumnezeu!

 

Advertisement

One thought on “2 Februarie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s