24 Februarie

24 Februarie

Geneza 5:21-24: ,,La vârsta de şaizeci şi cinci de ani, Enoh a născut pe Metusala. După naşterea lui Metusala, Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani; şi a născut fii şi fiice. Toate zilele lui Enoh au fost trei sute şaizeci şi cinci de ani.  Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut,  pentru că l-a luat Dumnezeu.”

Enoh înseamnă ,,dedicat” sau ,,iniţiat”. Enoh a trăit o viaţă de putere spirituală supremă într-un timp de declin moral. Chiar şi în comparaţie cu cei din linia lui Set, calitatea vieţii lui a dus spre un final diferit de al tuturor. Naşterea primului său fiu, Metusala, se pare că a fost momentul în care el a realizat nevoia de a-L cunoaşte pe Dumnezeu şi de a avea o relaţie specială cu El. Numai Enoh şi Noe sunt descrişi ca oameni care ,,au umblat cu Dumnezeu” (Genesa 5:24 şi 6:9). Enoh şi-a fixat mintea şi duhul asupra ambiţiei sfinte de a umbla cu Dumnezeu pentru tot restul vieţii lui. Ce împlinire profundă a personalităţii a experimentat el!

În Psalmul 16:11, David scrie: ,,Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta.”

Ce lipseşte în viaţa ta? Experienţa cu Dumnezeu? O schimbare în urma căreia Îl vei lua în serios pe Dumnezeu? El poate transforma viaţa ta!

Câtă bucurie i-a adus Enoh lui Dumnezeu! El a căpătat trecere înaintea Lui şi a primit mărturia că este plăcut lui Dumnezeu. Credinţa lui exprimată prin fapte, ascultarea lui în cele mai mici lucruri, l-au făcut plăcut înaintea lui Dumnezeu. Răsplata lui Dumnezeu se vede în răspunsul la rugăciune şi în realitatea prezenţei Lui. Îţi place prezenţa Lui? Vrei binecuvântarea? Fără credinţă, nu Îi suntem plăcuţi.

Enoh nu s-a izolat, ci a trăit printre cei nevoiaşi, ca să demonstreze dragostea lui Dumnezeu în toate relaţiile lui. Cum îi ajuţi pe cei disperaţi ca să îşi deschidă ochii şi să-L cunoască pe Dumnezeu? Aduci toate nevoile tale şi ale altora în rugăciune înaintea lui Dumnezeu?

Dumnezeu a vorbit cu Enoh şi i-a descoperit lucruri viitoare (Iuda 1:14-15). Dumnezeu îi va judeca pe cei drepţi şi pe cei nedrepţi. Vrei să ai înţelepciune, pricepere şi înţelegere faţă de provocările constante ale vieţii? Vrei ca Dumnezeu să-ţi descopere cum să trăieşti după Cuvântul Lui?

Proverbe 9:10, spune: ,,Începutul înţelepciunii este frica de Domnul; şi ştiinţa sfinţilor, este priceperea.”

Într-o zi, Dumnezeu l-a luat pe Enoh şi l-a dus în lumea nevăzută de noi, muritorii. El a dispărut dintr-odată şi neanunţat. Moartea nu a avut nimic de-a face cu Enoh. El nu a experimentat moartea. Nu a mai fost găsit, căci Dumnezeu l-a luat (Evrei 11:5). Oare dispariţia lui a încurajat pe cineva ca să-L caute pe Domnul?

Enoh, nu numai că a trăit, dar a ales să trăiască o viaţă de calitate! Alegi tu zilnic să Îl urmezi pe Domnul? Ce alegere vei face astăzi? Ce schimbare Îi ceri Domnului în viaţa ta? De ce să te mulţumeşti cu puţin, când ai un Dumnezeu atât de mare? Când ai început să umbli cu Dumnezeu? Cât de aproape Îl urmezi? Cât de dedicată eşti în umblarea ta cu Domnul?

Calitatea vieţii tale va determina destinaţia ta finală!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s