25 Februarie

25 Februarie

Geneza 5:24-32

Geneza 5:24; 29: ,,Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu. 29. El i-a pus numele Noe, zicând: „Acesta ne va mângâia pentru osteneala şi truda mâinilor noastre, care vin din acest pământ pe care l-a blestemat Domnul.”

Cine din casa ta umblă cu Dumnezeu? Cine te mângâie pentru osteneala ta şi pentru truda mâinilor tale? Cine apreciază credinţa ta şi ascultarea ta de Domnul? Cine zice despre tine că umbli cu Domnul? Este credinţa ta activă? Ce învaţă copilul tău despre credinţa ta, despre umblarea ta cu Dumnezeu? Ce zic alţii despre credinţa ta, despre umblarea ta cu Dumnezeu?

Care sunt lucrurile cele mai importante în viaţa ta? Pregătirea sărbătorilor (zile de naştere, graduări, nunţi etc.)? Şcoala? Maşina? Casa? Ce contează pentru veşnicie? Umblarea ta cu Dumnezeu! Ai în viaţa ta exemple de oameni care umblă cu Dumnezeu? Ai în viaţa ta exemple de părinţi spirituali care umblă cu Dumnezeu? Cea mai importantă moştenire pentru cei din jurul tău şi pentru cei ce vor veni după tine este exemplul tău şi credincioşia ta faţă de Dumnezeu!

Ce spun alţii despre credincioşia ta faţă de Dumnezeu? Ce învaţă alţii de la tine în legătură cu credincioşia faţă de Dumnezeu? Lungimea vieţii nu este aşa de importantă cum este relaţia ta cu Dumnezeu! Enoh nu a trăit mulţi ani, dar viaţa lui a avut un mare impact asupra urmaşilor lui. Metusala, fiul lui, a trăit până în anul potopului. Timp de o mie cinci sute de ani, credinţa în Dumnezeu, Creatorul, a fost păstrată de urmaşii lui Set.

Te-ai gândit să spui în fiecare zi un lucru bun despre fiecare membru din familia ta? Cum ai vrea să rămâi în amintirea celor dragi? Ce ai dori să-şi amintească alţii despre tine?

Relaţia mea cu Domnul nu înseamnă că eu nu mai experimentez suferinţă, dureri sau dezamăgiri, ci înseamnă că mă întorc la Domnul în orice situaţie şi mă încred în El, în planul Lui pentru mine, chiar şi atunci când nu-l înţeleg.

Doamne, Dumnezeul meu, Îți mulţumesc pentru părinţii mei, care au avut o credinţă reală! Îmi amintesc mereu de relaţia lor cu Tine. Ei nu începeau ziua fără rugăciune. Nu se duceau la culcare fără rugăciune. Vreau ca cei din jurul meu să vadă credincioşia mea faţă de Tine! Vreau să învăţ să spun lucruri bune despre familia mea în fiecare zi.

Îți mulţumesc pentru exemplele lui Enoh şi Noe, despre care Tu ai spus în Cuvântul Tău că „au umblat cu Dumnezeu” Te rog ajută-mă să am și eu această calitate. 

Dumnezeu te va răsplăti pentru umblarea ta în adevăr!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s