Excelența pentru Cristos!

Excelenta pentru Cristos!

 Mantuirea in Scripturi,  este un Har care se primeste prin credinta si nu prin fapte. Dar de la acest punct al Salvarii  faptele noastre devin coplesitor de importante in viata de zi cu zi.

Lucrarile pe care le facem  ca si madulare, “ pietre vii in zidul Bisericii lui Christos” sunt absolut importante, pentruca noi trebuie sa raspandim Miresma lui Cristos.

 “ Domnilor, eu nu trebuie sa vorbesc deloc, cand oamenii din sat ma vad trecand pe ulita, nu se pot gandi la nimic altceva decat la Cristos” (Mirea din Stanca. F Viski). Raspandim  o mireasma pe care noi nu o putem falsifica si nici nu o putem fabrica.

Lucrarea noastra: in slujire, in predicare, in misionare, in cantare, in administrare, in caritate ect., trebuie sa o facem cu o Excelenta pentru Cristos.  Excelenta pentru Cristos nu este un nivel, ci dupa pareare mea, este  o cale:  a credinciosiei, a consecventei, a smereniei, a efortului, a rabdarii, a curajului.

Mandria nu este simtamantul ca faci ceva bine (Bine rob bun). Mandria este simtamantul ca nimeni nu face asa bine ca si tine; mandria sta in compararea cu celalalt, si judecarea lui.  De aici vine vedetismul.

In timp ce scriu imi descoper umbrele  care ma condamna;  vedetismul strica partasia bisericii locale: pastorii si vorbitorii vedeta, cantaretii vedeta, instrumentistii vedeta, administratorii vedeta,  donatorii vedeta etc.  Vedetismul dezvolta in noi,  un anumit dispret si atitudine superioara si zeflemitoare fata de altii si lucrarea lor; un continu sentiment de nemultumire si agasare, invidie si tristete.

Doamne scapa-ne…. sa nu pierim !             

florian guler, troy mi
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s