5 Martie

5 Martie

Geneza 6:7-7:24

Geneza 6:8: ,,Dar Noe a căpătat milă înaintea Domnului.”

Geneza 7:1: ,,Domnul i-a zis lui Noe: „Intră în corabie, tu şi toată casa ta; căci te-am văzut fără prihană înaintea Mea în neamul acesta de oameni”.”

Cum şi-a arătat Dumnezeu dragostea şi harul faţă de Noe? Dumnezeu a închis uşa corăbiei după Noe şi după familia lui. I-a salvat familia de la potop. Cum ţi-a arătat Dumnezeu dragostea şi harul Lui în săptămâna aceasta? Ţi-a dat iertare? A pus oameni credincioşi în jurul tău? Cum te rogi Domnului ca să-ţi salveze familia de la dezastru?

Cum l-a ajutat Dumnezeu pe Noe în lucrul lui? Noe a muncit la corabia lui o sută douăzeci de ani şi nu i-a fost uşor să suporte batjocurile celor necredincioşi. Dumnezeu i-a dat lui Noe un scop în viaţă, o speranţă, un viitor, o credinţă şi o nădejde. A trimis animalele la corabie. Nu a trebuit ca Noe să alerge după ele. Ce mare minune este să vezi perechi de animale păşind în corabie de bunăvoie! Cum te ajută Dumnezeu pe tine astăzi? Ţi-a dat o familie, o biserică, un scop în viaţă, speranţă, credinţă, nădejde etc.?

Oamenii din ziua de astăzi, ca şi pe vremea lui Noe, sunt foarte ocupaţi cu lucrurile lor şi nu se pregătesc pentru ziua judecăţii. Nu realizează că Dumnezeu nu tolerează păcatul la nesfârşit şi că va urma o judecată dreaptă. Mulţi nu vor să fie plăcuţi înaintea lui Dumnezeu.

Care este avertizarea Domnului pentru noi? El ne spune clar: vegheaţi!

În Matei 24:42, ni se spune: ,,Vegheaţi, deci, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru.” Oamenii nu-L cunosc pe Dumnezeu, nu cunosc dragostea şi harul Lui, nu cunosc sfinţenia şi dreptatea Lui, nu cunosc voia Lui şi sunt înşelaţi de cel rău. Puțini sunt cei ce veghează.

Cu toate că Dumnezeu condamnă corupţia din generaţia lui Noe, compasiunea Lui faţă de cei pierduţi este mare. El le mai dă har, o sută douăzeci de ani, şi, prin Noe, le vorbeşte despre dreptatea şi despre judecata Lui. Ce mare este răbdarea lui Dumnezeu în toate timpurile! De ce nu îl striveşte Dumnezeu pe omul nebun (Psalmi 14:1)? De ce are răbdare cu cel ce-L ignoră şi-I respinge mântuirea?

Prima poruncă este să-L iubim pe Dumnezeu cu toată inima şi apoi, putem să facem bine semenilor noştri. Cum îi vom putea iubi pe alţii dacă nu-L iubim pe Dumnezeu, care ne-a făcut numai bine?

Dragostea şi harul Domnului te vor ajuta să fii veghetoare!

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s