12 Martie

12 Martie

Geneza 6-8

Geneza 7:1: ,,Domnul i-a zis lui Noe: „Intră în corabie, tu şi toată casa ta; căci te-am văzut fără prihană înaintea Mea în neamul acesta de oameni”.”

Cum îl ajuţi pe copilul tău să cunoască şi să adopte standardele lui Dumnezeu în ceea ce priveşte purtarea lui? În primul rând, păzeşte-ţi casa de tot ce este lumesc, de ce s-ar putea strecura pe ascuns. Fii atentă la jucăriile pe care le cumperi. Gândeşte-te ce valoare reprezintă ele. Fii atentă la reclame. Nu te teme să alegi ceea ce nu este aşa de popular, căci tu prezinţi standardul lui Dumnezeu, ca să-l înveţi pe copilul tău valorile Lui. De asemenea, cărţile bune sunt o valoare în casă.

Fii atentă atunci când alegi haine pentru tine sau pentru copilul tău. Îmbrăcămintea de astăzi nu arată respect faţă de valorile lui Dumnezeu. Unele haine sunt pline de cuvinte defăimătoare şi obraznice. Alte haine sunt prea strâmte, prea scurte, prea sumare, prea transparente, prea provocatoare la rău.  Încurajează-l pe copilul tău să  trăiască  frumos, ca să-şi dezvolte un caracter plăcut, mai degrabă decât să impresioneze prin calităţile trupeşti.

Învaţă-l pe copilul tău adevărul şi bunătatea prin exemplul tău. Discutaţi despre diferenţa între standardele lui Dumnezeu şi standardele lumii. Împărtăşeşte cu el o decizie bună pe care ai luat-o: ,,Vecina mea mi-a spus să nu mă duc la biserică duminică, ci să merg la cumpărături cu ea, ca să nu pierd o ofertă foarte bună”, dar eu am ales să merg la biserică”. Spune-i copilului tău cât de importantă este biserica şi ziua Domnului pentru familia voastră. Această zi nu este ca o altă zi din săptămână. Pune calitate în vorbirea ta despre valorile Domnului. Explică-i copilului de ce anumite filme sau emisiuni de la televizor sunt inacceptabile.

Cât de mult vede copilul tău în familie dragostea şi bunătatea lui Dumnezeu? Te vede că ai grijă de cei în nevoie? Sau vede că pe tine te preocupă doar plăcerile şi nevoile personale?

Dumnezeu doreşte ca cei credincioşi să aibă standarde înalte  şi o purtare diferită de cei care sunt în lume. Integritatea şi umilinţa sunt calităţile noastre, nu aroganţa şi superioritatea.

Copiii lui Dumnezeu trebuie să fie curaţi, căci Dumnezeu este sfânt. Acest lucru este posibil doar prin puterea Duhului Sfânt.

Dumnezeu ne cere să fim responsabili pentru faptele noastre. Fiecare greşeală costă. Dumnezeu ne iartă, dar ne şi disciplinează. Faptele vor fi urmate de consecinţe.

David nu a cedat atunci când toţi prietenii lui l-au îndemnat să-l ucidă pe Saul. Biblia ne învaţă să fim buni unii cu alţii. Nu neglija rugăciunea şi memorarea Scripturii! Roagă-te pentru copilul tău şi împreună cu el, ca şi el să aleagă standardele lui Dumnezeu! Roagă-te pentru copilul tău ca să conducă şi pe alţii spre standardele lui Dumnezeu, nu numai să-L urmeze pe Domnul! Roagă-te ca să fie plăcut lui Dumnezeu şi să reziste presiunii răului!

Dumnezeu Îşi aminteşte întotdeauna de copiii Lui! El nu ne uită. El nu ne părăseşte. El este întotdeauna credincios şi noi ne putem baza pe El. Câteodată, din cauza  circumstanţelor pe care nu le putem înţelege şi rezolva, suntem prinşi ca într-o capcană şi credem că nimeni nu ne poate salva. Dumnezeul nostru nu este oricine. El este mai mare decât orice şi decât oricine! Suntem descurajaţi şi pierduţi atunci când nu ne bazăm pe Domnul. Bunul Dumnezeu ne dă ocazia să ne pocăim, să nu mai fim indiferenţi faţă de El şi să credem că El vine în ajutorul nostru!

Bazează-te pe Dumnezeu în orice clipă!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s