13 Martie

13 Martie

Geneza 8:20-22: ,,Noe a zidit un altar Domnului; a luat din toate dobitoacele curate şi din toate păsările curate şi a adus arderi de tot pe altar. Domnul a mirosit un miros plăcut; şi Domnul a zis în inima Lui: „Nu voi mai blestema pământul, din pricina omului, pentru că întocmirile gândurilor din inima omului sunt rele din tinereţea lui; şi nu voi mai lovi tot ce este viu, cum am făcut. Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul şi seceratul, frigul şi căldura, vara şi iarna, ziua şi noaptea”.”

Ce este ,,un nou început”? Ai experimentat ,,un nou început” de curând? Când ţi-a dat Domnul „un nou început”? Îţi doreşti „un nou început”? Îţi doreşti o oportunitate proaspătă? Dacă ai trecut prin probleme de sănătate, prin probleme financiare, prin probleme în relaţii etc., ce ,„nou început” ţi-ai dori? Dumnezeu este gata să ne dea „un nou început”!

Noe a coborât din corabie pe pământ şi astfel a fost un nou început pentru el şi pentru familia lui. Ce a făcut el prima dată? Care a fost prioritatea numărul unu în viaţa lui? Să-şi facă o casă şi o grădină ca să aibă unde să locuiască şi ce să mănânce? Nu! A adus o jertfă Domnului. A vrut să înceapă noua lui viaţă cu închinare în faţa Lui Dumnezeu. A ştiut Noe că jertfa acoperă păcatul? Care sunt priorităţile tale? Începi ziua ta cu Dumnezeu? Care este locul lui Dumnezeu în viaţa ta?

Noe a vrut să-şi arate recunoştinţa şi mulţumirea pentru ceea ce a făcut Dumnezeu pentru el şi pentru familia lui. A vrut să ceară iertare pentru el şi pentru familia lui. Recunoştinţa şi închinarea sunt plăcute înaintea Domnului.

Care sunt priorităţile de pe lista noastră atunci când începem munca? Începem noi cu Dumnezeu? Toate lucrurile bune încep cu rugăciune! Este Dumnezeu prioritatea numărul unu în viaţa mea şi în a ta? Recunoaştem noi nevoia de iertare?

Care a fost reacţia lui Dumnezeu faţă de jertfa lui Noe? Dumnezeu a fost mulţumit şi i-a făcut lui Noe trei promisiuni: i-a spus că nu va mai blestema pământul (nu mai mult decât era deja blestemat), nu va mai lovi tot ce este viu şi nu va mai lăsa ca ciclul naturii să înceteze (semănat şi secerat, frig şi căldură, vară şi iarnă, ziuă şi noapte).

Dumnezeu le dă un nou început celor care cred în El! Dumnezeu se bucură atunci când omul I se închină. Când nu-L ascultăm pe Dumnezeu, El nu primeşte închinarea noastră. El ne acceptă când venim la El prin credinţa în Domnul Isus Hristos. Cum este altarul tău? Aduci jertfe plăcute Domnului? În fiecare zi? Numai duminica? Este închinarea ta un mod de viaţă? Este închinarea ta o activitate zilnică? Ai nevoie de o prospeţime în închinarea ta zilnică? Cât de des te bucuri de o reală închinare? Ce schimbări vei face în viaţa ta ca să ajungi la o închinare zilnică, plăcută Domnului?

Astăzi poţi avea un nou început în relaţia ta cu Domnul!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s