11 Aprilie

11 Aprilie

Geneza 11:10-32; Faptele Apostolilor 7; Galateni 3;

Faptele Apostolilor 7:2b-3: ,,Dumnezeul slavei S-a arătat părintelui nostru Avraam, când era în Mesopotamia, înainte ca să se aşeze în Haran. Şi i-a zis: „Ieşi din ţara ta şi din familia ta şi du-te în ţara pe care ţi-o voi arăta”.”

Galateni 3:9: ,,Aşa că cei ce se bizuie pe credinţă, sunt binecuvântaţi împreună cu Avraam cel credincios.”

Chemarea lui Dumnezeu nu este numai pentru mine, ci întotdeauna implică şi alte persoane. Dumnezeu i-a spus lui Avraam că toate naţiunile pământului vor fi binecuvântate prin el. Ce impact pozitiv, ce efect uriaş a avut ascultarea şi credinţa lui Avraam! Toate generaţiile de după el au avut un model de om al credinţei – toţi credincioşii sunt fiii lui Avraam.

Chemarea lui Dumnezeu pentru viaţa ta implică transmiterea credinţei şi ascultării de Dumnezeu mai departe, tuturor celor care vin după tine.

Dumnezeu vrea ca familia mea, vecinii mei, rudeniile mele, colegii mei, societatea în care trăiesc etc., să-L cunoască pe Dumnezeul meu. Nu degeaba Dumnezeu mi S-a descoperit mie. El are un plan. Cât de mult cunosc planul lui Dumnezeu cu privire la viaţa mea? Cu câtă grijă transmit mai departe, tuturor din jurul meu, mesajul Evangheliei Domnului nostru Isus Hristos? Cu cine împărtăşesc dragostea lui Dumnezeu? Bate inima mea pentru cei pierduţi din jurul meu? Cu ce persoană petrec timp într-un mod regulat şi sistematic ca să o învăţ Cuvântul? Dau eu mai departe ceea ce am învăţat? Am eu un grup mic de studiu şi rugăciune, unde ofer şi primesc învăţătură din Cuvânt? Cine mă învaţă pe mine şi pe cine învăţ eu? Pe cine a pus Domnul în viaţa mea în această săptămână ca să-i prezint adevărul? Voi practica credinţa mea astăzi? Aceste întrebări trebuie să ni le punem fiecare dintre noi.

Trebuie să recunoaştem că acest proces este unul continuu. Este vorba despre experienţa noastră cu Dumnezeu, o experienţă zilnică. Ne maturizăm. Ne transformăm în asemănare cu Hristos, pe măsură ce petrecem timp în prezenţa Lui.

Credinţa în Dumnezeu este începutul unei vieţi noi.

Credinţa în Dumnezeu este responsabilitatea fiecărei persoane.

Ascultarea de Dumnezeu este responsabilitatea fiecărei persoane.

Dumnezeu îi binecuvântează pe cei care-L cred şi-L ascultă.

Cum ai trăit prin credinţă în săptămâna aceasta şi cum te-a binecuvântat Domnul?

Doamne, Îţi mulţumesc pentru credinţa pe care mi-ai dat-o. Credinţa mea este darul Tău. Credinţa mea este bazată pe ceea ce este scris în Sfintele Scripturi. Îți mulţumesc pentru că mi Te-ai descoperit şi continui să mi Te descoperi. Mă fascinezi cu frumuseţea Ta. Mă bucur să Te am alături de mine. Eu nu sunt niciodată singură şi Tu mi-ai promis că vei avea grijă de mine. Tu eşti un Tată bun pentru mine. Niciodată nu mă vei părăsi, ci mă vei iubi cu o dragoste desăvârşită. De aceea, vreau ca şi eu să Te reprezint în toate relaţiile mele. Vreau să transmit credinţa mea mai departe, celor din jurul meu. Îmi doresc şi mă rog zi şi noapte ca să fiu o binecuvântare pentru toţi cei care mă cunosc. Doamne, Te rog să îi chemi la credinţă pe toţi cei dragi pentru care mă rog. Ajută-i să-Ţi audă chemarea şi să-Ţi răspundă. Îți mulţumesc pentru că mă asculţi – în Numele Domnului Isus.

Credinţa şi ascultarea ta faţă de Domnul îi vor afecta pe cei din jurul tău!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s