10 Aprilie

10 Aprilie

Geneza 11:10-32

Faptele Apostolilor 7

Faptele Apostolilor 7:2b-3: ,,Dumnezeul slavei S-a arătat părintelui nostru Avraam, când era în Mesopotamia, înainte ca să se aşeze în Haran. Şi i-a zis: „Ieşi din ţara ta şi din familia ta şi du-te în ţara pe care ţi-o voi arăta”.”

Din momentul în care Dumnezeu l-a chemat pe Avraam ca să părăsească ţara şi poporul lui, să lase în urmă confortul şi familia părinţilor lui, Dumnezeu a testat dedicarea lui Avraam. Cel mai greu test pentru Avraam a avut loc atunci când, după o prietenie îndelungată cu Dumnezeu, El i-a cerut să-l  aducă jertfă pe  singurul său fiu,  pe Isaac,  pe care îl iubea. Lui Avraam i s-a dat ocazia să înveţe să-L iubească pe Dumnezeu mai mult decât orice pe lume. Scopul lui Dumnezeu era ca Avraam să fie matur spiritual şi acest lucru El îl doreşte de la toţi credincioşii. Acesta este caracterul lui Dumnezeu: El a dat ce a avut mai scump, pe Domnul Isus Hristos, pentru ca El să moară pentru păcatul omului. Faptul că lui Avraam i s-a cerut să-l aducă pe Isaac ca jertfă, este o trimitere directă la Jertfa Domnului Isus. Popoarele păgâne îşi sacrificau copiii, dar Dumnezeu este Dătătorul vieţii şi al vieţii veşnice. El niciodată nu va cere o jertfă umană – acest lucru a fost doar un test pentru Avraam. El nu a înţeles acest lucru, dar s-a încrezut în  Domnul şi L-a ascultat pas cu pas. Avraam l-a dăruit pe Isaac Domnului, dar Dumnezeu i l-a înapoiat. După acest incident, Isaac şi Dumnezeu au fost şi mai preţioşi în ochii lui Avraam.

Ce îţi cere Domnul să sacrifici de dragul Domnului Isus Hristos şi de dragul Împărăţiei Lui? Sacrifici din dragoste faţă de El? Îţi cere Domnul să-ţi faci timp să ajuţi o vecină sau să vizitezi un bolnav? Îţi cere Domnul să dai din banii tăi unei văduve sau unui orfan? Îţi cere Domnul să te pregăteşti să slujeşti în biserică la grupa de copii? Îţi cere Domnul să te trezeşti mai devreme ca să te rogi şi să citeşti din Biblie înainte de a ieşi din casă? Îţi cere Domnul să taci atunci când soţul tău este nervos? Îţi cere Domnul să taci atunci când ai dreptate? Îţi cere Domnul să ierţi şi să iubeşti pe cei care sunt greu de iubit? Îţi cere Domnul să faci pace într-o relaţie grea? Îţi cere Domnul să renunţi la  cumpărături de care nu ai nevoie? Ce vei sacrifica săptămâna aceasta ca să fii plăcută Domnului? Te vei ruga ca să ai ajutorul Domnului în tot ceea ce ai de făcut? Te vei ruga Domnului să alunge frica din viaţa ta şi să-ţi dea curaj să prezinţi Evanghelia celor care nu-L cunosc pe Dumnezeu? Te vei ruga ca să ajungi să experimentezi puterea lui Dumnezeu pentru a-i iubi pe cei care nu sunt ca tine?

Poate Dumnezeu îţi cere să îl sacrifici pe copilul tău. Ce ai zice dacă Dumnezeu ţi-ar cere să-l sfătuieşti pe copilul tău să asculte de El şi să lucreze pentru Împărăţia Lui, într-un loc unde are mai puţini bani – lucru care ar fi în defavoarea plecării lui într-un oraş mare, unde poate găsi un loc de muncă mai bine văzut şi mai bine plătit?  Îl vei încredinţa pe copilul tău lui Dumnezeu, prin credinţă? Vei experimenta faptul că Dumnezeu este  credincios  pentru că întotdeauna ne dă mai mult decât noi Îi oferim lui?

Care este testul pe care îl înfrunţi în săptămâna aceasta? Vei rămâne în credinţă şi în ascultare faţă de Domnul? Vei alege să foloseşti această provocare ca o oportunitate să vezi credincioşia lui  Dumnezeu?  Vei alege să umbli prin credinţă?

Fii înţeleaptă în testele vieţii!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s