15 Mai

15 Mai

Geneza 14:1-16

Geneza 14:16 : ,,Avram a adus înapoi toate bogăţiile; a luat înapoi şi pe fratele său Lot, cu averile lui, precum şi pe femei şi norodul.”

Dumnezeu testează credinţa noastră aşa cum a testat şi credinţa lui Avraam. Cum? Prin necazuri, prin căderi şi prin situaţii similare celor dintre Avraam şi Lot. Noi trebuie să facem alegeri spirituale. Aceste alegeri s-ar putea să aducă despărţiri dureroase – dar, în felul acesta, Dumnezeu ni Se revelează într-un mod nou, care ne încurajează şi ne descoperă noi promisiuni ale Domnului. Toate experienţele din viaţa lui Avraam i-au întărit credinţa în Dumnezeu şi i-au dezvoltat caracterul spiritual. Când a apărut urgenţa, el era pregătit să o înfrunte. Tot aşa, şi experienţele noastre personale ne învaţă să purtăm bătălii spirituale pentru a-i salva pe alţii care au fost luaţi prizonieri de duşmanul nostru, diavolul.

Cum de Avraam a avut curaj să meargă la luptă cu oamenii lui, trei sute optsprezece ostaşi, împotriva a patru împăraţi care au biruit lupta împotriva celor cinci împăraţi? Oare câţi ani avea Avraam? Era bătrân, dar L-a avut de partea lui pe Dumnezeu. Dacă Dumnezeu este de partea mea, de cine să mă tem? Cu Dumnezeu, se poate birui orice rău! Cu Dumnezeu, se poate birui lumea întreagă! David, atunci când s-a luptat cu Goliat, a biruit pentru că s-a bazat pe puterea lui Dumnezeu (1 Samuel 17:45).

Avraam a făcut un legământ de pace cu vecinii lui, care l-au ajutat în luptă. Care este relaţia ta cu vecinii tăi? Cât de important este pentru tine să ai relaţii bune cu vecinii tăi? Avraam a biruit şi i-a adus pe Lot, famila lui, averile şi norodul înapoi din captivitate. Crezi că Avraam i-a zis lui Lot: ,,Vezi ce se întâmplă dacă faci alegeri greşite?”  Crezi că Avraam l-a lăsat pe Lot să sufere şi să ştie că Avraam i-a salvat viaţa cu preţul vieţii lui, riscându-şi propria bogăţie? Tu cum ai fi făcut dacă ai fi fost în locul lui Avraam?

Avraam s-a luptat cu marile puteri ale lumii din vremea lui. Cu ajutorul lui Dumnezeu, l-a salvat pe cel pe care-l iubea, l-a scăpat de sub controlul conducătorilor opresivi.

Ca şi creştini, cu siguranţă că ştim destui oameni din anturajul sau din jurul nostru, care se află în situaţii grele: durere, sărăcie, relaţii rupte, supărare, descurajare, depresie etc. Satan îi ţine legaţi în închisoare, dar să nu uităm că Salvatorul a venit şi l-a biruit pe cel rău. Vinovăţia trecutului este o opresiune din partea celui rău, dar  Dumnezeu poate să rupă această robie. Cine este gata şi pregătit să pornească la luptă împotriva răului? Cine este interesat şi generos ca să se gândească şi să se roage pentru biruinţa asupra răului? Cine vrea să se bazeze pe puterea Duhului Sfânt şi să pornească la luptă? Sunt anumite secrete în ceea ce priveşte victoria poporului Domnului? Ce trebuie să ştiu când pornesc la luptă? Este important să am cunoştinţă! Caută curăţia şi fă ceea ce-ţi spune Domnul! Nu porni la luptă, fără să-ţi cunoşti duşmanul! Cere ajutor de la credincioşii plini de Duhul Sfânt, de înţelepciune şi de putere.

Doamne, rupe orice legătură de robie din viaţa mea şi dă-mi biruinţa Ta!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s