13 Iunie

13 Iunie

Geneza 18:1-15

Geneza 18:3 :  ,,Apoi a zis: „Doamne, dacă am căpătat trecere în ochii Tăi, nu trece, rogu-Te, pe lângă robul Tău”.”

Chiar dacă au trecut mulţi ani, Dumnezeu nu a uitat promisiunea Lui pentru Avraam şi Sara. Dumnezeu nu uită promisiunile Lui. Şi astăzi, El ne descoperă, prin Cuvântul Lui, viaţa pe care o putem avea dacă ascultăm poruncile Lui. El continuă să dea la o parte îndoielile noastre şi să ne crească credinţa, pentru că avem trecere înaintea Lui. Ne pregăteşte să credem că El poate face imposibilul. Pe măsură ce ne încredem în El, vom experimenta schimbarea pe care o va face în vieţile noastre, transformând imposibilul în posibil. Vom experimenta harul Lui.

Cum ai descrie o persoană plină de har? Cunoşti o persoană generoasă şi foarte amabilă? Esenţa cuvântului ,,har”, se referă la o mare favoare faţă de cineva care nu merită. Această calitate o are Dumnezeu. În ziua de astăzi, oamenii nu înţeleg şi nu apreciază harul lui Dumnezeu, pentru că ei cred că merită îndurarea, dragostea şi purtarea Lui de grijă. Biblia ne spune că fiinţele umane sunt păcătoase, împotrivitoare lui Dumnezeu şi hotărâte să meargă pe calea lor. Acest lucru înseamnă că noi toţi merităm pedeapsa, nu bunătatea.  Totuşi, Dumnezeu este plin de har faţă de om.

Iată refrenul imnului compus de Julia H. Johnston: ,,Harul lui Dumnezeu ne iartă şi ne curăţă, Harul lui Dumnezeu este mai mare decât toate păcatele”. Ai experimentat acest har? Poate că Domnul te-a scăpat de anumite consecinţe grave ale faptelor rele pe care le-ai făcut. Harul şi credincioşia Lui fac să strălucească promisiunile Lui şi nu pot fi comparate cu alegerile noastre egoiste, care de multe ori, se conformează cu obiceiurile lumii din jurul nostru şi nu caută scopul lui Dumnezeu.

Doamne, Tu ai har faţă de mine. Te rog să mă ierţi că, de multe ori, am crezut că merit dragostea, iertarea şi bunătatea Ta. Eliberează-mă de mândrie, căci nu vreau să cred că merit ceva ci, în umilinţă, doresc să recunosc favoarea pe care o am înaintea Ta. Eu sunt roaba Ta şi Te rog să nu treci pe lângă mine fără să Te opreşti;  Te rog să nu treci pe lângă casa mea fără să o binecuvântezi. Vorbeşte-mi, ca să-mi creşti credinţa şi ajută-mă să mă schimb după voia Ta.

Bunătatea Ta mă îndeamnă la pocăinţă. Mă bucur să ştiu că bunătăţile Tale nu s-au sfârşit, îndurările Tale nu au ajuns la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! Doamne, Tu eşti partea mea de moştenire, de aceea, nădăjduiesc în Tine. Doamne, Tu eşti bun cu cine nădăjduieşte în Tine, cu sufletul care Te caută. (Plângerile lui Ieremia 3:22-25).

Doamne, Te laud, căci harul Tău m-a iertat şi m-a curăţit!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s