22 Iunie

22 Iunie

Geneza 19

Geneza 19:29 : ,,Când a nimicit Dumnezeu cetăţile câmpiei, Şi-a adus aminte de Avraam; şi a scăpat pe Lot din mijlocul prăpădului, prin care a surpat din temelie cetăţile unde îşi aşezase Lot locuinţa.”

Dumnezeu a distrus Sodoma complet. Clasicii antici din mai multe culturi au afirmat că dezastrul a depăşit imaginaţiile. Acest lucru este o avertizare pentru noi. Pe când ei mâncau, beau, cumpărau, vindeau, construiau etc., a venit dezastrul. Aşa va fi şi la a doua venire a Domnului Isus. În Luca 17:28-35, se afirmă: ,,Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot, se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau; dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer şi i-a pierdut pe toţi. Tot aşa va fi şi în ziua când Se va arăta Fiul omului. În ziua aceea, cine va fi pe acoperişul casei şi îşi va avea vasele în casă, să nu se pogoare să le ia; şi cine va fi pe câmp, de asemenea, să nu se mai întoarcă. Aduceţi-vă aminte de nevasta lui Lot. Oricine va căuta să-şi scape viaţa, o va pierde; şi oricine o va pierde, o va găsi. Vă spun că, în noaptea aceea, doi inşi vor fi în acelaşi pat, unul va fi luat şi altul va fi lăsat; două femei vor măcina împreună: una va fi luată şi alta va fi lăsată.” Dar Dumnezeu îi va salva pe cei care sunt ai Lui.

Sfârşitul lui Lot reprezintă consecinţa alegerilor lui. În Galateni 6:7, ni se spune: ,,Nu vă înşelaţi: Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va şi secera.” Lot a fost salvat, dar viaţa lui a fost aşa de nesemnificativă, încât nici nu este menţionată moartea lui pe paginile Scripturilor.

Eşti sigură că eşti îmbrăcată în dreptatea lui Dumnezeu, care te poate proteja de judecata viitoare? Sau crezi că Dumnezeu te acceptă datorită moralităţii sau a sincerităţii tale? Nici Avraam, nici Lot, nu au fost declaraţi drepţi pe baza meritelor pe care le-au avut. Numai Domnul Isus poate salva. Credinţa în El ne mântuieşte.

Crezi că Dumnezeu poate face imposibilul în viaţa ta? Ţi-a dat Domnul o situaţie imposibilă, o persoană imposibilă, o misiune imposibilă? Crezi că vrea ca toată gloria să fie a Lui atunci când îţi va răspunde la rugăciuni? Te vei ruga ca El să lucreze în situaţia ta, în aşa fel încât să fie foarte clar că ceea ce a făcut este lucrarea Lui minunată? Îi vei cere să te ajute să fii conştientă tot timpul de faptul că auzi promisiunile Lui, pe care le citeşti în Biblie?

Te porţi ca şi cum ai ţine secrete faţă de Dumnezeu? Cât de mare grijă ai să nu suprimi anumite emoţii: supărare, amărăciune, ură, necredinţă, resentimente, depresie, mânie, pofte etc., ci să le aduci înaintea Domnului în mod deschis, pentru ca El să te vindece? El ştie tot şi poate să te ajute. Te rogi să accepţi voia Lui în circumstanţe grele? El poate să te umple cu dragoste, credinţă, bucurie, curăţie etc.

Cât de des te rogi pentru cei care, într-un mod deschis, Îl resping pe Dumnezeu? Cât de des te plângi de cei care au o altă religie, alte interese, alt mod de viaţă, alte activităţi etc., fără să te gândeşti la statutul lor veşnic? Ai astăzi nevoie de harul lui Dumnezeu? Îi vei cere Domnului putere să vezi expresia harului Său în toate situaţiile prin care treci? Cum Îi vei mulţumi că este un Dumnezeu plin de har şi de credincioşie?

Doamne, Îţi mulţumesc pentru harul şi pentru credincioşia Ta faţă de mine!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s