30 Iunie

30 Iunie

Geneza 21:1-21  

Geneza 21:1-2: ,,Domnul Şi-a adus aminte de cele ce spusese Sarei şi Domnul a împlinit faţă de Sara ce făgăduise. Sara a rămas însărcinată şi a născut lui Avraam un fiu la bătrâneţe, la vremea hotărâtă, despre care-i vorbise Dumnezeu.”

Naşterea lui Isaac, pe de o parte, înseamnă împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu, dar pe de altă parte, înseamnă conflict în familia lui Avraam. Ismael, fiul roabei Agar, s-a crezut superior lui Isaac. El era fiul cel mare al lui Avraam. După ce Isaac a fost înţărcat, Sara a observat că Ismael îl batjocoreşte pe Isaac. Greşeala mamei (Agar), care a ales să se creadă superioară Sarei, s-a intensificat în fiul Ismael. În Galateni 4:28-29, este observat faptul că atitudinea lui Ismael nu a fost numai împotriva lui Isaac, ci a fost şi în contradicţie cu planul lui  Dumnezeu pentru  Isaac. Ismael nu s-a purtat frumos, precum robul lui Avraam, Eliezer, căruia Avraam vroia să-i lase moştenirea. Ismael nu a vrut să colaboreze cu Avraam la împlinirea promisiunilor şi a scopului dat de Dumnezeu, ci a făcut viaţa imposibilă şi pentru Isaac şi pentru Sara. De aceea, el a fost alungat de acasă. Avraam nu a fost de acord cu acest lucru la început, dar, când Dumnezeu i-a spus că trebuie să îi trimită pe Agar şi pe Ismael departe de familia lui, a ascultat. Dumnezeu a avut grijă şi de Agar şi de Ismael în pustie, unde au trăit. Dumnezeu este suveran. El ştie cine se naşte, în ce familie, şi are scopul Lui cu fiecare individ. El cunoaşte caracterul fiecăruia şi pregăteşte faptele bune în care să umblăm. Cu încredere în Dumnezeu, Avraam nu s-a temut să asculte de porunca Lui cu privire la Agar şi Ismael. Avraam l-a iubit pe Ismael, aşa că nu l-a alungat în pustie din cruzime sau din răutate.

Dumnezeu a avut grijă de Agar şi de Ismael când au avut nevoie de apă şi i-a promis Agarei că Ismael va deveni o naţiune mare. Ei aparţineau Egiptului, căci Dumnezeu le-a dat o ţară. Soţia lui Ismael a fost din Egipt.

Dumnezeu binecuvântează popoarele. Te gândeşti vreodată că nu aparţii unui anume grup? Te îngrijorezi pentru copiii tăi? Cum te vei ruga şi cum te vei încrede în Dumnezeu, Cel care vede familia ta, Cel ce poartă de grijă familiei tale şi poate să facă mult mai mult decât putem noi gândi?

Doamne, Îţi mulţumesc pentru promisiunile Tale pentru mine. Vreau să le cunosc şi să le experimentez în fiecare zi. Tu mă înveţi să am o atitudine corectă faţă de toţi oamenii din jurul meu, ca să nu creez conflicte prin purtarea mea. Îți mulţumesc pentru că pregăteşti fapte bune pe care eu pot să le fac prin puterea Ta. Mă încred în Tine, căci eşti bun cu mine. Tu ai grijă de mine şi mă binecuvântezi. Nu vreau să mă îngrijorez, ci vreau să mă rog pentru mine și pentru familia mea, căci Tu eşti ajutorul nostru, ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. 

Doamne, Îţi mulţumesc că ai grijă de mine şi de familia mea!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s