30 Iulie

30 Iulie

Geneza 24:28-67

Geneza 24: 51: ,,Iată, Rebeca este înaintea ta; ia-o şi du-te, ca să fie nevasta fiului stăpânului tău, cum a spus Domnul.”

Înainte de cină, slujitorul lui Avraam a prezentat familiei care îl găzduia decizia lui. Nu a pierdut timpul, ci a vrut să rezolve problema cât mai rapid. Laban, tatăl fetei, a ascultat şi a înţeles că cererea slujitorului era de la Domnul. Au fost de acord ca Rebeca să fie soţia lui Isaac. Acordul părinţilor este foarte important într-o căsătorie.

În dimineaţa următoare, credinţa slujitorului şi credinţa Rebecăi au fost puse la încercare. După obiceiul vremii de atunci, Rebeca putea să mai aştepte un an înainte de a pleca, dar slujitorul lui Avraam i-a spus că trebuie să ia decizia de a pleca imediat. Rebeca a acceptat să plece. Şi-a părăsit casa părintească şi a călătorit multe zile cu nişte străini, pentru a fi mireasa unui om pe care nu l-a văzut niciodată şi care locuia într-o ţară străină.

Rebeca a fost o femeie cu o credinţă mare în Dumnezeu. A avut ea întrebări cu privire la viitorul soţ? I-a fost teamă? Eu cred că da, dar ea a răspuns prin credinţă. A văzut experienţa slujitorului lui Avraam şi a crezut că tot ce se întâmpla era după voia lui Dumnezeu, aşa că a acţionat în ascultare de Dumnezeu. Credincioşii trebuie să acţioneze repede şi în ascultare de Dumnezeu atunci când primesc răspuns de la El în urma rugăciunii. Ai căzut la acest examen? Te-ai îndoit? Ai aşteptat prea mult? De ce refuzi să acţionezi în acord cu răspunsul pe care îl ai de la Domnul în urma rugăciunii?

Dacă te-ai rugat Domnului să-ţi descopere unde ai putea sluji în biserică şi auzi o predică prin care Domnul îţi vorbeşte, ce mai aştepţi? Dacă te rogi pentru probleme financiare şi cineva vrea să te invite la un seminar despre planificare financiară, ce mai aştepţi? Dacă ai răspuns de la Domnul, de ce te mai rogi pentru acelaşi lucru?

La ce a renunţat Rebeca? Ce a câştigat? Ce se întâmplă atunci când noi devenim o parte a familiei lui Dumnezeu? La ce renunţăm şi ce câştigăm? Ce ai câştigat tu pentru că eşti parte a familiei lui Dumnezeu? Cum Îi mulţumeşti Domnului? 

Acţionează prin credinţă atunci când îţi vorbeşte Dumnezeu!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s